2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Tudhatott a fél milliárdos kampánytámogatásról Karácsony Gergely

Tudhatott Karácsony Gergely arról, hogy nagy mennyiségű pénz érkezett mozgalmához - jelentette ki Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője. Emlékeztetett: a főpolgármester miniszterelnök-jelölti támogatására létrehozott mozgalomhoz jó eséllyel külföldről is érkezhetett forrás, hiszen az összesen félmilliárdos támogatásból közel négyszáz millió fontban és euróban érkezett. A Mi Hazánk Mozgalom szerint nem életszerű Karácsonyék magyarázkodása, amely szerint mikro-adományokból jött össze a jelentős summa.

  • Tudhatott a fél milliárdos kampánytámogatásról Karácsony Gergely

A fővárosi közgyűlésen reagált Karácsony Gergely a titkosszolgálatok által nyilvánosságra hozott jelentésre. A Nemzeti Információs Központ felderítette, hogy a főpolgármester előválasztási kampányát támogató mozgalmához is érkezett mintegy 506 millió forint. A politikus magyarázkodásba kezdett, egy fővárosi vizsgálóbizottság létrehozását pedig lesöpörte az asztalról.

Én nem olvastam ezt a jelentést, csak azt az egy oldalt, ami a 99 Mozgalomra vonatkozik – mondta Karácsony Gergely, majd így folytatta:
Semmilyen megállapítást nem tesz azzal kapcsolatosan, hogy mi ennek a finanszírozásnak a formája, semmilyen megállapítást nem tesz azzal kapcsolatosan, hogy ez a finanszírozás törvénytelen lenne. Ha a titkosszolgálat nem tudott föltárni ilyeneket, akkor azt gondolom, hogy a fővárosi vizsgálóbizottságnak sem lenne sok sansza és nem lesz ilyen vizsgálóbizottság tényleg.

Csakhogy a jelentésből világosan látszik, hogy a félmilliárdos összegből majdnem 400 millió devizában érkezett. Az összeget több részletben a párbeszédes Perjés Gábor helyezte el egy bankszámlán. Karácsony párttársa hallgat az ügyben.

Egyértelműen az a tapasztalat, hogy több tíz, illetve százmillió forintos adományra, pláne valutában szert tenni teljesen életszerűtlen. Megmosolyogtató is ez a mikroadományokra való hivatkozás, de inkább vérlázító, hogy ennyire hülyének nézik a saját választóikat is, hogy külföldi támogatásokból felülről pénzelt működtetett, irányított szervezeteket próbálnak úgy beállítani, mint hogyha lenne valós társadalmi és akár mikroadományokkal is támogatott bázisa – ezt már Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője mondta.

Karácsony Gergelynek a megítélését nagyban fogja ez rontani, a saját szövetségesei becsapva érezhetik magukat, nem is beszélve arról, hogy a '99 Mozgalom mögött számos színész, tudós, közéleti ember felsorakozott. Ők is úgy érezhetik, hogy ezzel a fedőszervvel becsapta őket Karácsony Gergely. Tehát az őt támogató háttér is meggyöngülhet – fejtette ki Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője, aki szerint ez az ügy Karácsony támogatottságát is jelentősen ronthatja.



Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről - olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!