2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Belföld

Trükközve próbálnak szavazókat szerezni az ellenzéki pártok

Több településen nem vállalják saját pártjukat a képviselőjelöltek, hanem inkább civil szervezetek mögé bújva próbálják a szavazókat elcsábítani. Az elemző szerint ez a gyenge ellenzék gyenge próbálkozása.

  • Trükközve próbálnak szavazókat szerezni az ellenzéki pártok

A heves megyei szocialista Magda Sándor 2010-ben az országgyűlési választások előtt nem vállalta az MSZP-t, a párt logóját sem tüntették fel a plakátjain, ezzel a függetlenség látszatát keltve indult. Dunaföldváron is függetlenként lett polgármester Horváth Zsolt, holott az MSZP Tolna megyei és paksi szervezetének elnökhelyettese volt. De a szocialisták az LMP szlogenjét is kölcsönvették, egy egész oldalas Népszabadság hirdetésben reklámozták magukat, hogy lehet más a politika. Újpest akkori szocialista polgármesterének plakátján is szerepelt ez a szlogen, de akkor szerinte ezzel nem volt gond.

"Nekem meg dolgom az, hogy az LMP választóknak jelezzem, hogy van egy lehetséges alternatíva. Én megértem, hogy valakinek az ízlését sérti, nem ez volt a szándék. Nem használom a pártlogót , nem használom a pártnevet. " - mondta Molnár Gyula, Újbuda polgármestere. 

Az LMP akkor a választási bizottsághoz fordult a szlogen bitorolása miatt.

" Azt meg mélyen megértem, hogy a szocialista jelöltek, mint Molnár Gyula, vagy Magda Sándor szégyellik a saját pártjukat, megvan erre minden okuk az elmúlt nyolc év után, de az, hogy más pártok nevével kívánnak visszaélni" -reagált Schiffer András az LMP társelnöke. 

A régi trükköt most is előveszik az ellenzéki pártok. Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid nem a pártja, hanem egy civil szervezet, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület színeiben indul. Ahogy Tapolcán sem a Jobbik színeiben, hanem a Egységben Tapolcáért Egyesület jelöltjeként méretteti meg magát a szintén jobbikos Dobó Zoltán.

Az elemzők szerint az ok az ellenzéki pártok gyenge támogatottsága és ezzel a trükkel nem hozhatnak sok szavazatot.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!