2022. 01. 28. Péntek Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Csörte - A nap vitája 13:05

Belföld

Trócsányi: Vizsgálja a devizahitelesek ítéletét a minisztérium

Vizsgálja az igazságügyi tárca az Európai Unió bíróságának devizahiteles döntését, de a miniszter szerint az ítélet egyelőre nem jelent jogalkotási feladatot a számukra - erről Trócsányi László Magyarország élőben című műsorunkban nyilatkozott.

Az unió bírósága egy magyar devizahiteles ügyben határozott arról, hogy a magyar bíróságok vizsgálhatják a devizahitelek árfolyamkockázatának a kölcsönt felvevőre terhelését, és tisztességtelennek nyilváníthatják a szerződési feltételeket, amennyiben az adós számára azok nem voltak világosan és érthetően megfogalmazva. Az ügyben egyébként a Kúria elnöke összehívja a konzultatív testületet, hogy az ítélet értelmezését megvitassák.  

„Egy jogalkalmazási kérdésről van szó, hiszen a bíróságok előtt lévő, folyamatban lévő ügyekben kell megvizsgálni azt, hogy a tájékoztatás, amelyet a bankok adtak, mennyire felelt meg a tisztességes eljárási követelményeinek, milyen részleteiben történt a felvilágosítás. A Kúriának van ebben elsődlegesen feladata, de én nem látok ebben egyelőre jogalkotási feladatot” – vázolta az igazságügyi miniszter a Hír TV-ben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tombol a járvány

Itthon ma is meghaladta a 17 ezret a regisztrált covid fertőzöttek száma.

Ünnepel a Városligeti Műjégpálya

Szombaton ünnepli 152. születésnapját a Városligeti Műjégpálya. Az esemény egyfajta pótünnepség is lesz, mert a két esztendővel ezelőtti jubileumi emlékezés elmaradt a koronavírus-járvány miatt - tájékoztatta a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) az MTI-t.

Műsorok

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

Városháza-gate: vallott az 1-es számú tanú

Úgy tűnik egyértelműen kijelenthető, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolton keresztül gyakorlatilag minden követ megmozgatott, hogy vevőt találjon Budapest egyik legértékesebb ingatlanára.

Orbán Viktor: Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni

Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet - erről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!