2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó - sajtótájékoztató élőben

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Trócsányi: Vizsgálja a devizahitelesek ítéletét a minisztérium

Vizsgálja az igazságügyi tárca az Európai Unió bíróságának devizahiteles döntését, de a miniszter szerint az ítélet egyelőre nem jelent jogalkotási feladatot a számukra - erről Trócsányi László Magyarország élőben című műsorunkban nyilatkozott.

Az unió bírósága egy magyar devizahiteles ügyben határozott arról, hogy a magyar bíróságok vizsgálhatják a devizahitelek árfolyamkockázatának a kölcsönt felvevőre terhelését, és tisztességtelennek nyilváníthatják a szerződési feltételeket, amennyiben az adós számára azok nem voltak világosan és érthetően megfogalmazva. Az ügyben egyébként a Kúria elnöke összehívja a konzultatív testületet, hogy az ítélet értelmezését megvitassák.  

„Egy jogalkalmazási kérdésről van szó, hiszen a bíróságok előtt lévő, folyamatban lévő ügyekben kell megvizsgálni azt, hogy a tájékoztatás, amelyet a bankok adtak, mennyire felelt meg a tisztességes eljárási követelményeinek, milyen részleteiben történt a felvilágosítás. A Kúriának van ebben elsődlegesen feladata, de én nem látok ebben egyelőre jogalkotási feladatot” – vázolta az igazságügyi miniszter a Hír TV-ben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!