2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Tranzit: Új törésvonalak a politikában

Globál-lokál címmel az új politikai törésvonalakról osztották meg gondolataikat Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont Csoport vezetője és Somogyi Zoltán szociológus, a Political Capital társalapítója a Tranzit fesztiválon.

  • Tranzit: Új törésvonalak a politikában

A kormány és az ellenzék teljesítményét is értékelték elemzők Tihanyban.

Mráz Ágoston kiemelte, hogy az elmúlt 12 évben a kormány rengeteg eredményt tud felmutatni a rezsicsökkentéstől kezdve az erősödő középosztály megteremtéséig. Szerinte egyre jobban közeledik a választás, de a baloldal továbbra is Gyurcsány kottájából játszik és érdemi megújulás nem várható azon az oldalon.

Somogyi Zoltán szerint a kormányzatnak szüksége van ellenzékre és kontrollintézményekre ahhoz, hogy jó kormányzás valósuljon meg. Kritizálta, hogy a kormány többletjuttatásokat adott az embereknek, szerinte a 25 éven aluliak SZJA-mentessége is felesleges volt. Hangsúlyozta, hogy valóban ki kell vizsgálni a baloldal kampányköltéseit, hiszen rengeteg kérdés merült fel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Földrengés volt Nápoly közelében

Földrengés volt Nápoly közelében

Nápoly környékét 3,6 erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Ismét a kiskorúak védelmére vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése miatt indul eljárás a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!