2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Továbbra sem tisztázta riói útját a jobbikos Szilágyi György

Helyreigazítás: A portálunkon 2019. június 18-án „Továbbra sem tisztázta riói útját a jobbikos Szilágyi György” címmel megjelent cikkben valótlanul híreszteltük, hogy Szilágyi György a 2016-os riói olimpia valamennyi versenyére VIP belépőt kapott, business osztályon repült Brazíliába és ott luxusszállodában szállt meg.

  • Továbbra sem tisztázta riói útját a jobbikos Szilágyi György

Az Országgyűlésben csúnyán lebukott a jobbikos Szilágyi György azzal, hogy az Országgyűlés Hivatalára próbálta kenni 2016-os többmilliós riói utazását. A politikus egyébként máig nem tisztázta, hogy miből tellett a többmilliós luxusútra, a vagyonnyilatkozatában erről egy szó sincsen, ráadásul Szilágyinak ingatlana sincsen.

Az Origo beszámolója szerint nem mondott igazat a jobbikos Szilágyi György az azonnali kérdések órájában hétfőn a parlamentben. A politikus ugyanis azt állította, hogy az Országgyűlés fizette neki a riói nyári olimpián való részvételt, miközben a portálnak az Országgyűlés Hivatala is megerősítette, hogy sem repülőjegyet, sem szállásköltséget nem fizetett Szilágyi Györgynek.

Több millió forintot költött Szilágyi

Szilágyi György riói útja korábban is nagy botrányt okozott. Több millió forintot költhetett el a riói olimpián tíz napot töltő Szilágyi György jobbikos képviselő, miközben vagyonnyilatkozata szerint érdekes módon még ingatlana sincs.A jobbikos politikusnak az olimpia összes rendezvényére VIP-belépője volt.

Ennyibe kerülhetett a luxusutazás Rióba

A magát a szegények barátjának beállító Szilágyi business osztályon repült, és egy elegáns szállodában töltötte a legutóbbi nyári olimpia idejét. Rióba egy hónap múlva business osztályon oda-vissza 850 ezer forintért lehet eljutni. Mivel a riói olimpia idején ennél lényegesen drágábbak voltak a jegyek, ezért a 850 ezer forinthoz nyugodtan hozzáadhatunk 50-75 százalékot.

Több millióba került az út

Egy elegáns riói hotelben 10 napra nagyjából 850 ezer és 1,2 millió forintot kell fizetni a luxusért. Ebben az esetben is igaz, hogy az olimpia idején ezek az árak legalább 50-75 százalékkal magasabbak voltak. 

Mindezek után pedig világosan kiderült, hogy Szilágyi a riói olimpia idején minimum kétmillió forintot kellett, hogy fizessen a 10 napos luxusútjáért. Persze ez a kétmillió forint meglehetősen alábecslés,a valós ár 2,5-3 millió forint körül lehet. Abban az esetben, ha más is vele volt, akkor könnyen lehet, hogy 4-4,5 millió forintot fizetett. Minderről a kiruccanásról persze nem olvashattunk semmit Szilágyi vagyonnyilatkozatában. A politikus mind a mai napig nem tisztázta, hogy miből tellett a luxusútra.  

Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!