2022. 01. 21. Péntek Ágnes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Belföld

Továbbra sem ingyenes a parkolás Budapesten

Továbbra sem teszi általánosan ingyenessé a parkolást Budapesten Karácsony Gergely. A Főpolgármesteri Hivatal megkeresésünkre adott válaszából az derül ki: a városvezetés szerint ez csak a jelenleg is meglévő zsúfoltságot növelné.

Naponta többször dobálhatná a pénzt vagy indíthatná újra a mobilparkolást, aki home office-ba kényszerült, viszont céges autóval lát el ügyeletet. Molnár Attila bár kapott otthonra járművet, szinte azonnal visszaadta, miután nem tudott vele ingyen parkolni a 3. kerületi lakásánál.

Feltehetően még többen vannak olyanok, akik eddig tömegközlekedtek, de most a koronavírus miatt inkább saját autóval mennének dolgozni, vagy éppen idős hozzátartozójukat ellátni. Mégsem teszik, mert napi szinten a parkolás akár több ezer forintba is kerülhet. Székesfehérvár polgármestere - felmérve a helyzetet - hétfőtől bevezette az ingyenes parkolást a városban.

Budapesten csak azoknak az egészségügyi dolgozóknak teszik ingyenessé a parkolást, akiknek erre szükségük van

– derül ki a Főpolgármesteri Hivatal megkeresésünkre adott válaszleveléből.

Elismerik, hogy új parkolóhelyeket kell kialakítani, ám mivel erre nem látnak fizikai lehetőséget, ezért a bevásárlóközpontok segítségét kérték. Az Arénában ingyenes lett a parkolás, ami alkalmanként 96 órára vehető igénybe. A Westend pedig szintén felajánlotta az ingyenes parkolás lehetőségét, de egyelőre csak azoknak a kerületi lakosoknak, akik a VI. vagy a XIII. kerületben érvényes parkolási engedéllyel rendelkeznek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Halálos tűz Mándokon

Péntek hajnalban kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminckét négyzetméteres lakóház Mándokon.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!