2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Továbbra sem döntöttek még Gyurcsányék, hogy beállnak-e Karácsony Gergely mögé

Még mindig nem döntötte el a DK, hogy beáll-e Karácsony Gergely mögé. Gyurcsány Ferenc az ATV-ben azt mondta: a főpolgármesteri pozíció több, mint személyi kérdés. A Demokratikus Koalíció első embere korábban már többször kritizálta Karácsony Gergelyt. Gyurcsány akkor azt jelezte: nem elégedett a főpolgármester munkájával.

  • Továbbra sem döntöttek még Gyurcsányék, hogy beállnak-e Karácsony Gergely mögé

- Lát kihívót akármelyik oldalon?

- Nem.

Még júliusban kérdezték az Indexen a jövő évi választásról a főpolgármestert. Karácsony Gergely akkor úgy vélekedett: szerinte az ellenzéki oldalon biztosan nem lesz kihívója.

"Van egy politikai alkufolyamat, meg van egy nagyon éles verseny az ellenzéki oldalon, de ez nem az önkormányzati választáson csapódik le, mert ott muszáj együttműködni. Az a párt, amelyik kilép a sorból, az összefogás sorából, azt úgy pofán fogják verni a saját szavazói az EP-választáson, hogy csak na" - vélekedett a főpolgármester.

"Könnyű szeretni Karácsony Gergelyt, de nem teljesíti a feladatát én szerintem"

- ezt pedig Gyurcsány Ferenc mondta egy korábbi rádióinterjúban.

A DK-ban pedig még most sincs napirenden a kérdés - erről beszélt Gyurcsány Ferenc az ATV-ben. A párt elnöke még mindig nem adott egyértelmű választ arra, hogy támogatják-e majd Karácsony Gergelyt.

"Gondolunk valamit az országról meg Budapestről, nyilván egymásról is van véleményünk. (...) Azt gondolom, hogy a hozzánk közel álló világ fogja vezetni Budapestet a jövő évi választások után is. Ez több mint személyi kérdés, milyen Budapestet akarunk, ahhoz mi mit tudunk hozzátenni, mivel tudunk hozzájárulni, mi lesz a mi dolgunk ebben" - fogalmazott nagy magabiztossággal a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc elárulta azt is, hogy egyébként napi kapcsolatban áll Karácsonnyal, például a műsor időpontjának napján is beszéltek egymással telefonon. De hogy miről, azt nem árulta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

„Mi lesz a következő, kedvezményes BKV-bérlet a DK tagoknak?” – a Fővárosi Közgyűlésben is téma volt a Katona-botrány + videó

„Mi lesz a következő, kedvezményes BKV-bérlet a DK tagoknak?” – a Fővárosi Közgyűlésben is téma volt a Katona-botrány + videó

Budapest tényleg mindenkié vagy csak a DK-s párttagoké? – tette fel a kérdést a budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlésen. Wintermantel Zsolt arra utalt, hogy a fővárosi fenntartású, közpénzből működő színházban a belépőjegyek árából 30 százalékos kedvezményt kaptak a Gyurcsány-párt tagjai. Az ügy miatt a főváros fegyelmi eljárást indított.
Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!