2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Továbbra sem adná vissza egyházi tulajdonba az ingatlanokat a váci balliberális vezetés

Továbbra sem adná vissza az Észak-pesti Református Egyházmegye által kért ingatlanok mindegyikét a balliberális vezetésű váci önkormányzat. A város iskolanegyedében egy helyrajzi számon szerepel a Madách Imre Gimnázium épülete az egyház által visszakért Bernáth Kálmán Református Gimnáziummal. A polgármester szerint ezért Vácot jelentős vagyonvesztés érné az ingatlanátadással.

  • Továbbra sem adná vissza egyházi tulajdonba az ingatlanokat a váci balliberális vezetés

Nem ápol túl jó viszonyt a balliberális váci városvezetés a történelmi egyházakkal. A polgármester a felszínen ugyan udvarias, korábbi megnyilatkozásaiban viszont többször is kritikát fogalmazott meg az egyházakkal szemben. Még újságíróként 2007-ben egyik cikkében például azt állította, hogy az 1920-as, '30-as években a katolicizmus államvallás volt, noha az országot akkor vezető Horthy Miklós református volt. Ráadásul Matkovich Ilona szerint a katolikus egyház a valóságosnál nagyobb erőt, illetve közéleti jelenlétet igyekszik mutatni.

Vác egyik alpolgármestere, Inotay Gergely, aki legutóbb összellenzéki jelöltként kétharmados vereséget szenvedett a parlamenti választáson a Fidesz-KDNP-s Rétvári Bencétől korábban katolikus hitoktató volt, de a váci szivárványkoalícióban több, magát jobboldalinak mondó helyi politikus is ül. Ennek ellenére a városvezetés mereven elzárkózik az oktatási célú egyházi ingatlanok tulajdonjogának visszaadása elől, pedig erre a törvény kötelezi az önkormányzatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor Szerbiában tárgyal

Orbán Viktor Szerbiában tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádba utazott, ahol részt vesz Szerbia, az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország vezetőinek hármas csúcstalálkozóján – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Országjárásra indul Dobrev Klára

Országjárásra indul Dobrev Klára

Szocializmust idéző programot mutatott be Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje szembe menne a tőkés társadalommal erős és a kiszolgáltatott munkásokat megvédő államot vizionál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!