2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:30

Belföld

Továbbra is tagadnak a kispesti korrupciós botrányban érintett politikusok

Továbbra is mindent tagadnak a kispesti korrupciós botrányban érintett baloldali politikusok. Gajda Péter polgármester büntető feljelentést készül tenni, de a Hír TV kérdéseire nem válaszolt. A kispesti vagyonkezelő igazgatója szerint sincs probléma, akit a Hír TV által nyilvánosságra hozott hangfelvételeken „Miszter 40 százaléknak” neveznek.

  • Továbbra is tagadnak a kispesti korrupciós botrányban érintett politikusok

„Mr. 40 százalék” - mohósága miatt ez volt Kránitz Krisztián beceneve – legalábbis ez hangzott el a kispesti korrupciós botrányról kiszivárgott hangfelvételen. Kránitz Krisztiánnak a kerületi vagyonkezelő vezetőjének 12 millió forintot osztottak vissza egy üzlet után – ez derült ki a Hír TV birtokába jutott hangfelvételről.

Az Informátor stábja megpróbálta szóra bírni Kránitzot, aki tagadta, hogy milliókat tett volna zsebre, csak annyit mondott, hogy szerinte a felvétel manipulált.

 
„Mr. 40 százalék”, alias Kránitz Krisztián (j) azt mondja, semmiről sem tud.
 

 

- Az mit jelent, hogy az 1,2 milliárdos felvett hitel a Krinyón keresztül ment?

- Még egyszer, nem tudok nyilatkozni az ügyben.

- Önnek vagyonkezelő vezetőjeként komoly ingatlanok, pénz felett diszponál. Történt ezzel kapcsolatban visszaélés az utóbbi években?

- Természetesen nem!

- Nem? Nem volt soha ilyen visszaélés? Akkor Lackner Csaba miről beszél?

- Fogalmam sincs, nem tudom, hogy egyáltalán a Lackner Csabának nevezett férfiú miről beszél, nem tudok róla!

A kerület szocialista polgármestere Gajda Péter - Kránitzhoz hasonlóan – hétfőn tagadta, hogy bármilyen korrupció lenne a kerületben. Kerestük kedden is a polgármestert, aki azt ígérte, hogy válaszol a Hír TV kérdéseire.

Később Gajda Péter azonban a válaszadás helyett a városháza biztonsági őrének kíséretében csak annyit mondott, hogy rágalmazás miatt feljelentést tesz.

A Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába került mintegy félszáz órányi hangfelvételen hallható az is, hogy Somogyi Lászlóné kispesti önkormányzati képviselő férje az egyik olyan üzletember, aki sűrűn felbukkan az önkormányzat környékén.

A Hír TV stábja megtalálta a korrupciós botrányban érintett önkormányzati képviselőt is, aki kitért a válaszadás elől.

A kiszivárgott felvételen többek között most a Párbeszéd színeiben politizáló Burány Sándor neve is elhangzik. Kerestük őt is, de nem nyilatkozott.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!