2024. 10. 20. Vasárnap Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Egy bolond százat csinál 13:00

Belföld

Továbbra is parázs vita tárgya, hogy ki legyen a Fővárosi Közgyűlés főpolgármester-helyettese

A Főpolgármesteri Hivatal főigazgatója a Magyar Nemzet elmondta, más településeken és a kerületekben a közgyűlés el szokta fogadni a polgármester döntését, és még akkor is megválasztják a helyettest, ha a polgármester frakciója kisebbségben van. Kiss Ambrus nyilatkozott a lapnak a főváros anyagi helyzetéről, a lehetséges forgalomcsökkentésről és a Tisza Párt fővárosi térnyeréséről is.

  • Továbbra is parázs vita tárgya, hogy ki legyen a Fővárosi Közgyűlés főpolgármester-helyettese

Az elmúlt hónapokban parázs vita alakult ki a fővárosi frakciók és Karácsony Gergely között a főpolgármester-helyettesek személyéről. A Magyar Péter vezette Tisza Párt frakciója ugyanis lehorgonyzott Vitézy Dávid mellett, miközben Karácsony Gergely továbbra is Kiss Ambrust jelölné főpolgármester-helyettesnek. Éppen ezért arra voltunk kíváncsiak, hogy miért ragaszkodik továbbra ennyire Karácsony Gergely Kiss Ambrushoz. Magát az érintettet kérdeztük. 

Tarlós Istvánt tudom idézni, aki pár napja azt mondta, a közvetlenül megválasztott főpolgármesternek joga van, hogy legalább az egyik közvetlen munkatársát, a helyettesítőjét megnevezze – mondta el Kiss Ambrus, majd hozzátette, úgy látja, hogy más kerületekben, városokban az egyértelműen kisebbségben lévő polgármester ezen jogát akceptálni szokta a testület. A főigazgató kiemelte, egyelőre nem tudja megjósolni, hogy miként fog alakulni a közgyűlés munkája.

Az, hogy ki lesz és ki nem lesz főpolgármester-helyettes, biztos nem tartozik az én hatáskörömbe. Azt eddig is elmondtam, hogy három dolog van, ami a főpolgármester-helyettességhez kell, ebből pont egyetlen egy dologra van ráhatásom, hogy vállalom-e vagy sem – tette hozzá a volt főpolgármester helyettes, aki nem látja okát annak, hogy miért ne tölthetné ki a 2029-ig szóló mandátumát a Fővárosi Közgyűlés.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!