2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Továbbra is a kormányt támadja László Imre

  • Továbbra is a kormányt támadja László Imre

A baloldali politikusok szándékosan hazudoznak a vakcinákkal kapcsolatban. Így reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Újbuda DK-s polgármesterének kijelentésére, miszerint a külügyminiszter hoz döntést az engedélyezésekről. Menczer Tamás hangsúlyozta: a minisztérium csupán tájékoztatást ad arról, hogy a világban hol és hány embernél használták az egyes oltóanyagokat.

Már régóta nem dolgozik az egészségügyben, mégis az elsők között oltatta be magát Újbuda DK-s polgármestere. László Imre ezt az ATV-ben többször is elismerte. Szerinte ugyanis jogszerűen jutott vakcinához, és ezért nem érzi magát hibásnak. Sőt a politikus továbbra is a kormányt kritizálja az oltóanyag beszerzések ügyében.

Egy hete még a Magyar Orvosi Kamara sem javasolta az orvosoknak az orosz és a kínai vakcinák használatát. A testület elnöke azonban pénteken már korszerűnek nevezte az orosz készítményt, amit nyugodt szívvel lehet engedélyezni. Kincses Gyula azt is elmondta, hogy a kínai vakcinát sem tartja rossznak, csak egyelőre nincs róla elég információ.

A DK-s városvezető most azt mondta: az orosz vakcinával kapcsolatban már nincsenek kétségei, a kínaival szemben azonban vannak fenntartásai.

A külügyminisztérium államtitkára cáfolta, hogy a Külügyminisztérium hoz döntést a vakcinák engedélyezéséről.

Menczer Tamás szerint László Imre nyugodt lehet, hiszen Magyarországon mindenki hagyja dolgozni a szakmai szervezeteket.

Közben a kínai vakcina magyarországi felhasználásáról is beszélt Orbán Viktor a kilencedik Kína–Kelet-Közép-Európa-csúcstalálkozón - tájékoztatott a miniszterelnök sajtófőnöke. Az online konferencián a kormányfő úgy fogalmazott: a kínai hatóságok konstruktív hozzáállásának köszönhetően Magyarország aláírhatta az oltóanyag megvásárlására vonatkozó szerződést. Orbán Viktor arra számít, hogy az első szállítmány már a jövő héten megérkezik.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Jól ismerem Kocsis Mátét, mert a barátom. Rühelli a pezsgőt, mert rongyrázásnak tartja és soha nem láttuk munkaidőben bármilyen alkoholt inni – írja Facebook-bejegyzésében a publicista.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!