2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Továbbképzés a Pécsi Tudományegyetemen

Olyan tanároknak tartanak továbbképzést a Pécsi Tudományegyetemen, akik külföldön tanítanak magyar nyelvre diákokat. A kurzust Iain Lidsay Nagy-Britannia magyarországi nagykövete nyitotta meg. A diplomata hasonló tanfolyamon tanult meg magyarul.

  • Továbbképzés a Pécsi Tudományegyetemen

A Pécsi Tudományegyetemen 2012 óta dolgoznak olyan tananyag kidolgozásán, mely megkönnyíti a magyar nyelv oktatását azok számára, akik külföldön tanítanak diákokat. Idén már a negyedik ilyen tankönyv jelent meg.

Olyan nyelvi tankönyvet szerettünk volna írni, aminek a segítségével nemcsak megtanulhatnak magyarul, hanem jól megtanulhatnak magyarul. Tehát önálló nyelvtanulóként, önálló nyelvhasználóként ennek az anyagnak a segítségével valóban fog tudni kommunikálni a diák

- mondta Pelcz Katalin, a Nemzetközi Oktatási Központ programvezetője.

A nyári egyetem kurzusát Nagy-Britannia magyarországi nagykövete nyitotta meg.

Iain Lidsay hasonló tanfolyamot végzett, vizsgáját a Pécsi Tudományegyetemen tette le. Azt mondja számára fontos, hogy ismerje annak az országnak a nyelvét, ahol diplomataként képviseli hazáját.

Objektívan nagyon nehéz a magyar nyelv. Nagyon örülök, hogy olyan jó lehetőségem volt magyarul tanulni a budapesti érkezésem előtt. Itt Pécsett és Debrecenben és Londonban is

- fogalmazott Iain Lindsay.

A campuson már hatodik alkalommal rendeznek ilyen továbbképzést. Idén 10 országból – köztük Brazíliából – érkeztek tanárok.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!