2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:55

Belföld

Tovább gyűrűzik a vita Gyurcsányról

Párton belül sem értenek egyet Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban a Bajnaival szövetséges PM képviselői. Karácsony Gergely csütörtök este Jászberényben összbaloldali összefogásról beszélt és arról, hogy a választásokig el kell érni, hogy egy egyéni választókörzetben csak egy baloldali jelölt legyen. Párttársa, Jávor Benedek szerint nem történt fordulat Gyurcsány Ferenc ultimátumának ügyében, a tárgyalásokat pedig továbbra sem hajlandók megnyitni a DK elnökével.

„Nekünk az embereknek el kell mondani, hogy ha kormányváltást akarsz, a kormányváltó jelöltre szavazol, függetlenül attól, hogy az MSZP-s, Együtt–PM-es vagy adott esetben, akár a Demokratikus Koalíció jelöltje.” A PM-es Karácsony Gergely egy jászberényi fórumon beszélt összbaloldali megállapodásról: alapelvnek nevezte, hogy egy baloldali jelölt legyen mind a 106 egyéni körzetben. Szavai alapján ő hajlandó lenne tárgyalni a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval is.

„Tartozunk magunknak azzal, hogy nem csinálunk magunkból hülyét, és nem hagyjuk az országot cserben, és nem csinálunk olyat, hogy a saját politikai játszmáink miatt nem tudjuk azt megoldani, hogy mindenhol egy jelölt induljon. Mi ezt megoldottuk a magunk részéről, ha lesz igény, ezt tudjuk bővíteni valamilyen módon a Demokratikus Koalícióra vonatkozóan. Még egyszer mondom, nem látom még a pontos megoldását ennek, de ezt az elvet biztosan érvényesítenünk kell” – mondta Karácsony Gergely.

Párttársa szerint nem történt fordulat a DK ügyében. Az Együtt–PM társelnöke csak a korábban ismételgetett választ adta arra a kérdésre, hogy hajlandóak-e együttműködni Gyurcsány Ferenccel. A volt miniszterelnök egy hete kérte meg az Együtt–PM és az MSZP vezetőit, hogy december tizedikéig döntsék el: hajlandóak-e ismét tárgyalni a választási együttműködésről.

„Gyurcsány Ferencnek nem ultimátumokat kéne küldözgetnie, hanem azon gondolkodnia, hogy az ellenzék hogyan tudja maximalizálni a szavazatok számát 2014 tavaszán, hogyan tudja megnyerni a választást, ha ehhez a Demokratikus Koalíció képes és hozzá tud és hozzá akar járulni, akkor ezt örömmel vesszük, egyelőre nem ennek a jeleit tapasztaljuk” – közölte Jávor Benedek.


A nyilvános üzengetés a kormányt segíti Bajnai Gordon szerint, ezért az Együtt–PM vezetője továbbra sem beszél arról, hogy válaszol-e Gyurcsány Ferenc ajánlatára. „Én azt látom, hogy az elmúlt egy év és különösen az elmúlt három hónap legkártékonyabb eseménye, ami történhetett, az az, hogy nyilvánosan üzengetett egymásnak a különböző részcsoportja az Orbán Viktort leváltani készülő ellenzéknek. Ez csak Orbán Viktornak segít, úgyhogy én semmilyen nyilvános üzengetésbe nem szeretnék ezzel kapcsolatban belemenni” – mondta Bajnai Gordon.

Bajnai Gordon Gyurcsány Ferenc múlt héten közzétett programját sem akarta kommentálni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!