2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A közvetítő 03:00

Belföld

Tovább erősödött a Fidesz–KDNP

A Fidesz visszaszerezte a korábban elbizonytalanodott támogatóinak jelentős részét, míg továbbra is a Demokratikus Koalíció a legerősebb ellenzéki párt – derült ki a Medián legfrissebb felméréséből. E szerint, ha most lennének a választások, akkor az MSZP épphogy bekerülne a parlamentbe.

  • Tovább erősödött a Fidesz–KDNP

Erősödéssel nyitotta a Fidesz–KDNP az évet – erre mutatott rá a Medián legfrissebb felmérése, amelyet a Hvg.hu közölt. Ennek eredménye szerint a kormánypártok 55 százalékon állnak a választani tudó biztos szavazóknál. Ugyanebben a körben a DK a legerősebb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíciót 13 százalék támogatja.

A Gyurcsány-párttól valamelyest lemaradva a Jobbik található 11 százalékkal, míg a Momentummal hét, az MSZP-vel pedig hat százalék szimpatizál a választani tudó biztos szavazóknál. Az LMP jelenleg az ötszázalékos bejutási küszöb közelében, négy százalékon áll, a többi párt még tőlük is jelentősen lemaradt a népszerűségi versenyben. Hasonló a helyzet a teljes népességnél is, itt a kormánypártokat minden negyedik válaszadó támogatja, míg a DK-t kilenc százalék.

Ugyanitt a Jobbik nyolc, a Momentum hat, az MSZP öt, az LMP pedig négy százalékon áll.

Hasonló megállapításra jutott a Závecz Research Intézet is, amely a napokban közölte február közepén felvett kutatásának eredményeit. A közvélemény-kutató cég felmérése szerint a biztos pártválasztók csoportjában a Fidesznek 51 százalékos támogatottsága van, az előnye tetemes. A Demokratikus Koalíció ebben a politikailag aktív körben 14 százalékot ért el, míg a Jobbik és a Momentum szoros versenyben van a harmadik helyért 10, illetve kilenc százalékkal. Az MSZP-t az elkötelezett szavazók hét százaléka támogatja, az LMP ugyanitt két százalékon áll. Az intézet felmérése a teljes népességnél is arra mutatott rá, hogy a Fidesz javított januárhoz képest, mert ebben a körben 29-ről 31 százalékra erősödött február­ra. Ugyanitt a Jobbik támogatottsága hatról hét százalékra változott, míg a DK őrzi kilenc-, a Momentum pedig a hatszázalékos népszerűségét.

 
Grafika: Magyar Nemzet. Forrás: Medián, Závecz Research, Nézőpont Intézet
 

A Nézőpont Intézet legutóbb január végén közölte közvélemény-kutatásának eredményeit, amely szerint a biztos szavazó pártválasztók 50 százaléka szavazna a Fidesz–KDNP országos listájára. Ugyanitt a Momentum Mozgalmat 13 százalékon mérték, míg a felmérés szerint a Jobbik és a Demokratikus Koalíció (DK) fej fej mellett áll, 10-10 százalékkal. Az MSZP–Párbeszéd-szövetség (öt százalék) szavazótáborának mérete alapján nem tudná átlépni a két párt közös listaállítása esetén érvényes 10 százalékos küszöböt.

Az LMP támogatottsága ugyanitt négy százalék.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!