2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság vára 11:00

Belföld

Tóth Bertalan: Az MSZP később tudta meg, hogy Karácsony a hátuk mögött megegyezett a DK-val

Az MSZP vezetői csak az európai parlamenti (EP) választás kampányában értesültek arról, hogy Karácsony Gergely (Párbeszéd) megállapodott a Demokratikus Koalícióval (DK) – közölte az MSZP elnöke pénteken Budapesten egy háttérbeszélgetésen. Beszélt arról is, hogy több tényező okozta az MSZP-Párbeszéd EP-választási eredményét. Ezek között említette, hogy nem volt egyirányú, egységes kampány, Bangóné Borbély Ildikó patkányozós mondatát, a kibeszélést.

  • Tóth Bertalan: Az MSZP később tudta meg, hogy Karácsony a hátuk mögött megegyezett a DK-val

Tóth Bertalant arról a megállapodásról kérdezték, amely szerint Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke januárban vállalta, nem szerepel az MSZP-Párbeszéd EP-listáján, cserébe a DK támogatja az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson. Az MSZP elnöke elmondta, bár a megkötése pillanatában nem tudott a megállapodásról, később elfogadta Karácsony Gergely indoklását, hogy pártok felett álló jelölt kíván lenni. Tóth Bertalan közölte,

meglepte, hogy a DK Kálmán Olga újságírót indítja az előválasztáson; a szocialisták továbbra is Karácsony Gergelyt támogatják, őt tartják a legalkalmasabb jelöltnek.

Hozzátette, támogatni fogják Kálmán Olgát vagy a Momentum jelöltjét, Kerpel-Fronius Gábort is, ha ők nyerik az előválasztást. A pártelnök kérdésre elmondta, az MSZP-nek 30-40 millió forintja lesz az önkormányzati kampányra, ehhez jönnek a helyi szervezetek forrásai.

Beszélt arról is, hogy több tényező okozta az MSZP-Párbeszéd EP-választási eredményét. Ezek között említette, hogy nem volt egyirányú, egységes kampány, Bangóné Borbély Ildikó patkányozós mondatát, a kibeszélést. Azt sem tartotta jó üzenetnek, hogy listavezetőként közölte, nem megy ki Brüsszelbe. Tóth Bertalan Szanyi Tibor alelnök közelmúltbeli, a párt vezetőségét bíráló leveleivel kapcsolatban azt mondta, politikában nem lehet megsértődni.

Utolsó figyelmeztetés az elnökség szerdai állásfoglalása, miszerint a párt belső fórumai nyitottak a tagok szabad véleménynyilvánítása előtt, de az elnökség nem tűri a kibeszélést, aki ezzel szembemegy, azt a közösség ki fogja vetni magából

-mondta. Kitért arra, hogy az MSZP-nek elnöksége kezdetén, tavaly nyáron még egymilliárd forintos tartozása volt, októberben lejárt két nagyobb követelés, így jelenleg 550 millió forint az adósság.

PestiSrácok.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fülöp Attila: már több vármegyére kiadták a vörös kódot

Fülöp Attila: már több vármegyére kiadták a vörös kódot

A várható nagy meleg miatt szerda reggel 8 órától életbe lépett az úgynevezett vörös kód, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.
Martfűn jelentős infrastruktúra-fejlesztés kezdődik

Martfűn jelentős infrastruktúra-fejlesztés kezdődik

A martfűi önkormányzat jelentős infrastruktúra-fejlesztési projektet indít; ennek részeként a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város belterületi közutainak építését, korszerűsítését, felújítását és közlekedésbiztonsági fejlesztését végzik el - közölte Martfű Város Önkormányzata az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!