2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Híradó 23:05

Belföld

Törvénytelenül kaphat fizetést a II. kerületi polgármester

Törvénytelenül vesz fel évi 4 millió forintot a második kerületi MSZP-s polgármester. Őrsi Gergely vagyonnyilatkozatából derül ki, hogy a kerületvezető a FŐKERT Zrt. felügyelőbizottsági elnöke is - ezért a munkáért pedig havonta bruttó 322 000 forintot kap. Az önkormányzati törvény szerint ez Összeférhetetlen kerületvezetői pozíciójával. A jogszabály ugyanis kimondja, hogy 3000 fő feletti település főállású polgármestere nem vállalhat olyan munkát, amiért pénz vesz fel és nem lehet gazdasági társaság tagja sem.

  • Törvénytelenül kaphat fizetést a II. kerületi polgármester

A második kerületi szocialista polgármester nyilvános vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy Őrsi Gergely a kerületvezetői pozícióért járó tiszteletdíjon felül a FŐKERT Zrt. felügyelőbizottságában betöltött elnöki posztjáért is fizetést kap, méghozzá havi 322 000 forintot. Az önkormányzati törvény szerint azonban ez összeférhetetlen. Őrsi Gergely ezt tagadja.

A jogszabály ugyanakkor világosan kimondja, hogy 3000 fő feletti település főállású polgármestere nem vállalhat olyan munkát, amiért pénzt vesz fel, és nem lehet gazdasági társaság tagja sem.

A szocialista polgármester híradónknak elismerte jelenleg is felveszi a pénzt, de azt ígérte később szét fogja osztani a FŐKERT Zrt. munkatársai között.

Tudományos, kulturális, sport tevékenységen kívül egyéb munkaszerződéssel, illetve munkaviszonnyal járó kereső foglalkozást főszabályként az érintettek nem folytathatnak

mondta az ügy kapcsán a Hír TV által megkérdezett alkotmányjogász.

ifj. Lomnici Zoltán emlékeztetett: az önkormányzati törvény megalkotásakor az volt a jogalkotó célja, hogy polgármesterek és a képviselőtestület tagjai a saját feladatukra koncentráljanak.

Lomnici Zoltán hozzátette: a kormányhivatal indíthat eljárást az ügyben. Nem Őrsi Gergely az egyetlen baloldali politikus, akinek problémák merültek fel a vagyonnyilatkozata kapcsán. Karácsony Gergely hiányosan és késve adta le a dokumentumot, nem közölte benne, hogy mennyi a tiszteletdíja és arról is hallgat, hogy Budapest melyik kerületében van ingatlana. Zuglói utódja, az MSZP-s Horváth Csaba pedig 150 millió forintos megtakarítással rendelkezik, pedig korábban azt mondta: pár százezer forintból él.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!