2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Belföld

Törvénytelenül kaphat fizetést a II. kerületi polgármester

Törvénytelenül vesz fel évi 4 millió forintot a második kerületi MSZP-s polgármester. Őrsi Gergely vagyonnyilatkozatából derül ki, hogy a kerületvezető a FŐKERT Zrt. felügyelőbizottsági elnöke is - ezért a munkáért pedig havonta bruttó 322 000 forintot kap. Az önkormányzati törvény szerint ez Összeférhetetlen kerületvezetői pozíciójával. A jogszabály ugyanis kimondja, hogy 3000 fő feletti település főállású polgármestere nem vállalhat olyan munkát, amiért pénz vesz fel és nem lehet gazdasági társaság tagja sem.

  • Törvénytelenül kaphat fizetést a II. kerületi polgármester

A második kerületi szocialista polgármester nyilvános vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy Őrsi Gergely a kerületvezetői pozícióért járó tiszteletdíjon felül a FŐKERT Zrt. felügyelőbizottságában betöltött elnöki posztjáért is fizetést kap, méghozzá havi 322 000 forintot. Az önkormányzati törvény szerint azonban ez összeférhetetlen. Őrsi Gergely ezt tagadja.

A jogszabály ugyanakkor világosan kimondja, hogy 3000 fő feletti település főállású polgármestere nem vállalhat olyan munkát, amiért pénzt vesz fel, és nem lehet gazdasági társaság tagja sem.

A szocialista polgármester híradónknak elismerte jelenleg is felveszi a pénzt, de azt ígérte később szét fogja osztani a FŐKERT Zrt. munkatársai között.

Tudományos, kulturális, sport tevékenységen kívül egyéb munkaszerződéssel, illetve munkaviszonnyal járó kereső foglalkozást főszabályként az érintettek nem folytathatnak

mondta az ügy kapcsán a Hír TV által megkérdezett alkotmányjogász.

ifj. Lomnici Zoltán emlékeztetett: az önkormányzati törvény megalkotásakor az volt a jogalkotó célja, hogy polgármesterek és a képviselőtestület tagjai a saját feladatukra koncentráljanak.

Lomnici Zoltán hozzátette: a kormányhivatal indíthat eljárást az ügyben. Nem Őrsi Gergely az egyetlen baloldali politikus, akinek problémák merültek fel a vagyonnyilatkozata kapcsán. Karácsony Gergely hiányosan és késve adta le a dokumentumot, nem közölte benne, hogy mennyi a tiszteletdíja és arról is hallgat, hogy Budapest melyik kerületében van ingatlana. Zuglói utódja, az MSZP-s Horváth Csaba pedig 150 millió forintos megtakarítással rendelkezik, pedig korábban azt mondta: pár százezer forintból él.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!