2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar ráadás 22:30

Belföld

Törölte obszcén cikkét a Klubrádió + videó

Hatalmas felháborodást keltett Arató András hétfőn, a Klubrádión megjelent publicisztikája, amelyben obszcén módon fejezte ki véleményét Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról. A hangulat csillapítása érdekében először módosították a címet, viszont most már magát a cikket is eltávolították oldalukról.

  • Törölte obszcén cikkét a Klubrádió + videó

A Klubrádió vezetősége úgy tűnik, belátta, hogy Arató András a botrányos publicisztikájával túl messzire ment, ugyanis a címváltoztatás után végül törölték oldalukról a véleménycikket. 

A nagy port kavaró botrány ellenére azonban a Klubrádió lapunk kérdéseire nem reagál, amelyeket az elnök-vezérigazgató Novák Katalint és Varga Juditot gyalázó botrányos címadásával kapcsolatban küldtünk. 

Az elektronikus megkeresésünkben egyebek mellett arra voltunk kíváncsiak, hogy a szerző, valamint a főszerkesztő Hardy Mihály vállalják-e a felelősséget és lemondanak-e a portálnál betöltött vezető tisztségeikről. Azt a kérdést is feltettük, hogy milyen formában kívánják megkövetni a sértetteket, akik egyike a jelenleg is hivatalban lévő köztársasági elnök.

Az emberi jogokért és a nők és férfiak egyenjogúságáért rendszeresen kiálló, de általában csak a kormányt bíráló civil szervezetek nem bírálták érdemben az obszcén publicisztikát, azonban több közéleti szereplő is hangot adott felháborodásának. 

A botrányos címadást elítélte a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, valamint számos közéleti szereplő. Mások mellett tiltakozását fejezte ki Kocsis Máté, a Fidesz frakció-vezetője, Dúró Dóra, a Mi Hazánk parlamenti képviselője, valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom korábbi alelnöke. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István pedig jelezte:

becsületsértés vétség gyanúja miatt tesz feljelentést a Klubrádió ellen.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, „Kurvák cseréje” címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján. 

Ha a címet át is írták, Arató András véleménycikke még hemzseg a közönséges sértésektől. A köztársasági elnök, valamint a korábbi igazságügyi miniszter lemondása kapcsán azt írta:

ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.

Emellett félreérthetetlenül „Novák és Varga úrhölgyekről”, valamint „(nyilvános) házról” írt. Jellemző az is, hogy szerinte a lemondás után a nők „a közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat”.

Talán még ők is érezték, hogy ezzel túl messzire mentek, ugyanis hétfő délutánra már „Bútorok cseréje?”-re változtatták az eredeti címet, ugyanis még az url-t is átírták.

Az internet azonban nem felejt: a Google-keresésekben is jól látszik az eredeti verzió. 

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!