2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

Belföld

Törökország és Magyarország egymás stratégiai szövetségesei + videó

Ankara szerepe rendkívül fontos a bevándorlási válság leküzdésében, de az orosz-ukrán háborúban is egyedül a törökök voltak képesek diplomáciai eredményeket elérni. Ezt mondta Orbán Viktor kormányfő, aki a török elnökkel tárgyalt Budapesten. A miniszterelnök hozzátette: a jövőben olyan szorosan szeretne együttműködni a két ország és a két nép, amennyire csak lehet.

  • Törökország és Magyarország egymás stratégiai szövetségesei + videó

Ankara szerepe rendkívül fontos a bevándorlási válság leküzdésében, de az orosz–ukrán háborúban is egyedül a törökök voltak képesek diplomáciai eredményeket elérni –hangsúlyozta Orbán Viktor azt követően, hogy a két ország kiemelt stratégiai együttműködést kötött egymással.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, „a nagy terv az, hogy a törökök meg a magyarok együtt lesznek győztesek a 21. században”.

"Azt gondolom, hogy ez a diplomácia nyelvén a legszorosabb baráti, testvéri és politikai együttműködést fejez ki... és benne van a két nép szándéka, ami arról szól, hogy a jövőben olyan szorosan akarunk együttműködni egymással, amennyire csak két nép és két ország ezt teheti" – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök azt mondta: a 2 ország között baráti a kapcsolat, ezt mutatja az is, hogy számos együttműködési megállapodást kötött Ankara és Budapest. Ráadásul Magyarországnak komoly szerepe van a Türk Államok Szervezetének munkájában.

"Drága barátomat márciusban Ankarában is láthattam a Türk Államok rendkívüli csúcstalálkozóján. Ezen apróból Magyarország már megfigyelő tagként jelen van a Türk Államok Tanácsában. Hadd fejezzem ki, mennyire boldoggá tesz ez engem." – mondta a török elnök. 

Erdogan azt is elmondta: az ukrajnai konfliktust békés úton kell rendezni, Izraelben pedig mielőbbi fegyverszünetre van szükség.

Az elnök a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülése miatt érkezett hazánkba. Erdogan látogatása szimbolikus is, a két ország ugyanis éppen száz éve vette fel a diplomáciai kapcsolatot egymással.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!