2020. október 25.,
vasárnap, Blanka, Bianka napja

Így szabadult az olaszliszkai lincselő

Hír TV

2019. július 15., hétfő 09:07

Kiengedték a szegedi Csillag Börtönből az olaszliszkai gyilkosság elsőrendű vádlottját. H. Dezső jó magaviselete miatt 5 évvel korábban, 12 év után szabadult. A férfi még 2006-ban társaival együtt bestiális módon, gyermekei szeme láttára halálra verte Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, mert kocsijával elsodort egy helyi kislányt, aki karcolásokkal megúszta a balesetet. Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke felháborítónak tartja, hogy egy brutális gyilkosság elkövetője alig 12 év börtönbüntetés után szabadulhat.

Családtagjai és barátai várták hétfőn hajnalban az olaszliszkai lincselés egykori vádlottját a Szegedi Fegyház és Börtön épülete előtt. H. Dezső egy szatyorral a kezében, hajnali négykor lépett ki a börtön épületéből. Kabátjával eltakarta az arcát miközben rokonai kocsijához sietett. Egyetlen újságírói kérdésre sem válaszolt.

A férfi 2006-ban hét társával együtt gyermekei szeme láttára brutálisan agyonverte Szögi Lajos tiszavasvári tanárt. A lincselők azért támadtak a tanárra, mert azt hitték, hogy a férfi elütött egy gyereket, aki az árokba esett. Később azonban kiderült, hogy ez nem igaz: a gyerek nem sérült meg.

A bíróság 2009-ben 17 év fegyházbüntetésre ítélte H. Dezsőt, de jó magaviselete miatt 5 évvel korábban szabadult.

A férfit hétfőn hajnalban a Mi Hazánk Mozgalom tagjai is várták a börtön előtt.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a brutális gyilkosokat életük végéig börtönben kellene tartani.

Hír TV