2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Tordai Bencét nem csak a saját házánál nem érdekelték az építési szabályok

Tordai Bencét nem csak a saját házánál nem érdekelték az építési szabályok, de korábban azokért az emberekért állt ki, akik a Heves vármegyei Recsken szintén illegálisan és életveszélyesen építették fel saját házaikat. Úgy tűnik most pont kerül az ügy végére: ugyanis a Fővárosi Törvényszék kimondta: a politikus jogellenesen és szabálytalanul építkezett.

  • Tordai Bencét nem csak a saját házánál nem érdekelték az építési szabályok

Korábban egy villámárvíz öntötte el a Heves vármegyei Recsket, egy óra alatt száz milliméter csapadék hullott a településre. A falu melletti bányáról lezúduló saras árhullám mindent vitt, ami az útjába akadt, nem kímélve a házakat sem. Az ingatlanokat elöntötte az áradat.

"Akik végrehajtották ott a terepalakítási munkálatokat, azok végtelen felelőtlenségről tettek tanúságot" - így támadta a bánya üzemeltetőit Tordai Bence, és az ott lakók mellett állt ki annak ellenére is, hogy az érintett házak jó része engedély nélkül épült a bánya területén.

A Párbeszéd politikusát úgy tűnik, nem zavarják a szabálytalan építkezések hiszen ő maga is a saját házát illegálisan építhette fel.

Ahogyan azt mi is megírtuk, egy romos parasztházról azt állította, hogy csak felújítja, azonban az épületet teljesen elbontotta és egy újat építtetett. A baloldali politikus azonban vétett a kerületi építési szabályzat ellen, ugyanis az előírás alapján az ingatlanon önálló épület nem létesíthető a hátsó kertben.

A Fővárosi törvényszék azonban most kimondta: szabálytalan és jogellenes volt az építkezés.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!