2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Tombol a kánikula

Ájulásra és kiszáradásra figyelmeztetnek az orvosok a kánikulában, mert a forróság miatt akár 3 liter folyadékot is veszíthet a szervezet. Különösen veszélyes lehet a meleg, a csecsemőkre és az idősekre.

  • Tombol a kánikula

Gyerekek hűsítik magukat a szökőkútnál Vácon. Nem csoda, hogy melegük van, fél 12-kor 38 fokot mutat a hőmérő.

"Nagyon sokan nem tudják, hogy amikor egy-egy végtag fáj, vagy fejük fáj, akkor alapvetően vízhiányosak és ebben az időszakban, amikor naponta akár három liter vizet is vesztünk, akkor lehetőleg ivóvízzel kell visszapótolni ezt az elvesztett folyadékmennyiséget"

- mondta Fürdős Attila, Vác polgármestere. 

A kánikula kifejezetten veszélyeztetett korcsoportja a csecsemők, a gyerekek és az idősek. Náluk a túl sok folyadékveszteség akár ájulást is okozhat. Ezért fontos a folyadékpótlás: akkor is kell inni, amikor nem érezzük, hogy szomjasak vagyunk - figyelmeztet az orvos. 

"A pótláshoz ugye segítségünkre lehet a csapvíz illetve szénsavmentes ásványvíz, semmiképp ne próbáljuk meg az alkoholt, hiszen pont az ellenkező hatást váltja ki, mivel az alkohol vízhajó"

- figyelmeztetett a Dél-Pesti Centrumkórház belgyógyász szakorvosjelöltje, Fűrész Gábor. 

A kánikula miatt a boltokban több fogy ásványvízből, sörből és jégkrémből is.

"A toplista élén az ásványvizek foglalnak helyet, gyakorlatilag négyszeres az értékesítési mennyisége egy átlagos nyári naphoz képest a kánikula kapcsán, illetve jégkrémből is jelentésen többet adunk el, olyan háromszoros mennyiségekről beszélhetünk. Sörből üdítőitalból egy olyan 50 százalékkal nagyobb az értékesítési mennyiség"

- fogalmazott a CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila.

A hétvégén többfelé alakulhat ki zivatar, amelynek következtében a meleg enyhülhet, de a jövő hét közepétől újból 30 fok feletti hőmérsékletre lehet számítani.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására és eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított-társa által kijelölt két gazdasági társasággal.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!