2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 03:00

Belföld

Többmilliós kárt okoznak az illegális pálinkafőzdék

A Pálinka Nemzeti Tanács szerint a rajtaütések egyértelműen bizonyítják a piacon uralkodó feketekereskedelmet, amelynek végzetes hatása lehet a pálinkaszakmára.

  • Többmilliós kárt okoznak az illegális pálinkafőzdék

Banán, bodza, sárgadinnye, füge, hecsedli. Többek között ilyen egzotikus alapanyagokból készítettek pálinkát egy családi ház melléképületében. A három lepárló berendezésből kettőt működés közben találták a NAV munkatársai. 

Békés megyében annyi illegális párlatot foglaltak le, amennyi egy nagyobb legális pálinkafőzde éves termelésének felel meg. A zuglepárlókban 800-1000 forint egy liter, míg a legálisan működőkében 1600. A főzde tulajdonosok szerint a túlzottan megengedő törvényi szabályozás miatt virágzik a feketekereskedelem.

Az országban több mint húszezer magánfőzésre alkalmas készülék van bejegyezve. A tavalyi adatokból kiderült az értékesített párlatadó jegyekből arra lehet következtetni, hogy ennek a mennyiségnek alig a harmada üzemelt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!