2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Domonkosok Magyarországon 03:00

Belföld

Több vizet és áramot fogyasztunk a meleg miatt

  • Több vizet és áramot fogyasztunk a meleg miatt

A kánikula miatt nőtt az áramfogyasztás, pedig augusztus hagyományosan a szabadságolások időszaka és ilyenkor kevesebb villamosenergiát használ a lakosság. Az elmúlt napokban azonban, az ilyenkor szokásoshoz képest is 6-8 százalékkal több áram fogyott.

A fogyasztási rekordokat egyébként nem nyaranta, hanem jellemzően télen szokták mérni, a világítás és a fűtés miatt.

Az elmúlt napokban lényegében változatlan, vagy kismértékű emelkedés volt, 6000 mW körüli terhelést mértünk, júliusban idén volt már 6300 mW fölötti is. A nyári időszakban megemelkedő fogyasztói igényt elsősorban a meleg ellen igénybe vet eszközök, légkondi és normál hűtők intenzívebb használata váltja ki elsődlegesen - mondta el a MAVIR Zrt. rendszerirányítási és nemzetközi kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, Tihanyi Zoltán.

Húsz százalékkal nőtt a vízfogyasztás is Budapesten a hőség miatt, egy átlagos nyári naphoz képest - a Fővárosi Vízművek adatai szerint. Rekordfogyasztásról egyelőre nincs szó, és vízkorlátozásra sem kell számítani.

A kánikula miatt Budapest több pontján, továbbra is vizet osztanak.

A vízosztás folyamatos. A vízművek két vízosztópontot állított fel, egyiket a Deák téren a másikat a parlamentnél. Illetve segítik a munkánkat a rendőrség, rendészet, és egyéb szociális nonprofit szervezetek. Egy átlagos napon, tegnap és előtte 15 ezer zacskós félliteres zacskó ivóvizet osztottak ki a kollégák és társszervezetek, addig fogjuk fenntartani a pontokat és a lehetőséget, amíg a hőségriadó tart - közölte Paksi Piroska, ügyfélszolgálati igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!