2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Több vizet és áramot fogyasztunk a meleg miatt

A kánikula miatt nőtt az áramfogyasztás, pedig augusztus hagyományosan a szabadságolások időszaka és ilyenkor kevesebb villamosenergiát használ a lakosság. Az elmúlt napokban azonban, az ilyenkor szokásoshoz képest is 6-8 százalékkal több áram fogyott.

A fogyasztási rekordokat egyébként nem nyaranta, hanem jellemzően télen szokták mérni, a világítás és a fűtés miatt.

Az elmúlt napokban lényegében változatlan, vagy kismértékű emelkedés volt, 6000 mW körüli terhelést mértünk, júliusban idén volt már 6300 mW fölötti is. A nyári időszakban megemelkedő fogyasztói igényt elsősorban a meleg ellen igénybe vet eszközök, légkondi és normál hűtők intenzívebb használata váltja ki elsődlegesen - mondta el a MAVIR Zrt. rendszerirányítási és nemzetközi kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, Tihanyi Zoltán.

Húsz százalékkal nőtt a vízfogyasztás is Budapesten a hőség miatt, egy átlagos nyári naphoz képest - a Fővárosi Vízművek adatai szerint. Rekordfogyasztásról egyelőre nincs szó, és vízkorlátozásra sem kell számítani.

A kánikula miatt Budapest több pontján, továbbra is vizet osztanak.

A vízosztás folyamatos. A vízművek két vízosztópontot állított fel, egyiket a Deák téren a másikat a parlamentnél. Illetve segítik a munkánkat a rendőrség, rendészet, és egyéb szociális nonprofit szervezetek. Egy átlagos napon, tegnap és előtte 15 ezer zacskós félliteres zacskó ivóvizet osztottak ki a kollégák és társszervezetek, addig fogjuk fenntartani a pontokat és a lehetőséget, amíg a hőségriadó tart - közölte Paksi Piroska, ügyfélszolgálati igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!