2017. december 12.,
kedd, Gabriella napja

14°

Több vállalkozó halálához is köze lehet Portiknak?

BL

2012. augusztus 11., szombat 11:59, frissítve: szombat 12:58

Újabb ügyekkel is meggyanúsíthatják Portik Tamást – tudta meg a Blikk. A bulvárlap azt írja: több vállalkozó haláláért is felelős lehet az egykori Energol-vezér.

A lap szerint Molnár Péter veszprémi vállalkozó és Zubovics Gyula 1997-es felrobbantása, illetve Döcher György 1999-es kivégzése azonos elkövetői kört feltételez. A lap azt írja: valamennyi kivégzettnek köze volt az olajmaffiához és a 90-es évek szervezett bűnözéséhez. A Blikk egyébként úgy tudja, hogy a Portik-üggyel kapcsolatos nyomozást a külföldi titkosszolgálatok is segítik, és a Nemzeti Nyomozó Iroda élén történt változás ellenére az NNI különleges, úgynevezett Portik-csoportja tovább dolgozik.

A Magyar Nemzet pénteki számában Portik Tamás családi életéről közölt információkat. Mint a lap írta: egy, az interneten fellelhető, nyomasztó beszámolóból kirajzolódik az Aranykéz utcai robbantásos merénylettel összefüggésbe hozott, vagyonát a kilencvenes évek olajszőkítési bűncselekményeivel megalapozó vállalkozó személyisége.

A Magyar Nemzet korábban megírta: belső vizsgálatot rendelt el a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat annak tisztázására, fedőcég volt-e a 90-es évek olajszőkítési botrányairól elhíresült Energol Rt. A Honvédelmi Minisztérium hírzárlatot rendelt el. A vizsgálat oka az a szerdán megjelent összeállítás, amelyben a Heti Válasz bemutatja, milyen szocialista és titkosszolgálati kapcsolatok segíthették az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás József megölése ügyében felbujtással gyanúsított Portik Tamást és társait.

Mint köztudott, Portik Tamás neve a V. Lászlóról elhíresült rendőrségi korrupciós botrányban is felmerült. A Heti Válasz úgy tudja, a nyomozás során egyértelművé kezd válni, hogy a Hajógyári-sziget nyár elején letartóztatott ura, V. László részben olajbűnözésből származó pénzeket kezelt. A lap szerint hivatalos rendőrségi feljegyzések tanúskodnak arról, hogy Portiknak hatalma van a mulatókirály fölött.

A Hír Televízió július 17-én számolt be arról, hogy azonos ügyiratszám alatt folytatnak eljárást a hatóságok Portik Tamás és társai, valamint a Fenyő-gyilkosság miatt gyanúsított Jozef Rohác ellen.

Portikék július 15-én kerültek előzetes letartóztatásba. Sajtóhírek szerint V. László segítségével úszhatta meg eddig a felelősségre vonást Portik Tamás.

Forrás: Hír TV, MNO