2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Domonkosok Magyarországon 11:00

Belföld

Több támogatást adnának a megyei jogú városoknak

Újragondolná a területfejlesztési támogatások elosztását a Megyei Jogú Városok Szövetsége. Az érdekvédelmi szervezet Székesfehérváron két napos ülést tartott.

A közgyűlésen megállapodtak abban, hogy több támogatást adnának a megyei jogú városoknak az ezermilliárd forintos településfejlesztési támogatásból és hogy a szövetség támogatást kér az önkormányzati cégeknek a rezsicsökkentés végrehajtásához. „Teljesen egyértelmű, hogy a rezsicsökkentés hatásait érzik az önkormányzatok és az önkormányzati cégek is. És miközben mindenki végrehajtja a rezsicsökkentést, hiszen annak társadalompolitikai céljaival az önkormányzatok és az önkormányzati cégek is egyetértenek, közben tárgyalásokat kezdeményeztünk az állammal arról, hogy az így kieső bevételek a felmerülő korábbi uniós fejlesztési forrásokhoz kapcsolódó szerződéses kötelezettségről és azokból fakadó problémákról folyjanak egyeztetések” – közölte a szövetség alelnöke, Cser-Palkovics András.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!