2024. 10. 04. Péntek Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:50

Belföld

Több szervezet közösen hívja fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre

Októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) több szervezettel együttműködve fokozottan hívja fel a figyelmet a szűrések fontosságára - közölte az egészségügyi szervezet pénteken az MTI-vel.

  • Több szervezet közösen hívja fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre

Azt írták, hogy az intézet is csatlakozott az "Egészség hídja - összefogás a mellrák ellen" elnevezésű, október 6-i eseményéhez, amelynek keretében nemcsak a Lánchíd, de több jellegzetes vagy fontos épület is rózsaszín kivilágítást kap az érintettekkel való szolidaritás kifejezése céljából.

Vasárnap este 6 órától rózsaszín fényekkel világítják meg Duna Arénát is, Magyarország egyik legszebb sportlétesítményét, mert az azt üzemeltető Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) is csatlakozott a kampányhoz - hívták fel a figyelmet.

Molnár Irina, az NSÜ üzletfejlesztési igazgatója a közleményben leírtak szerint elmondta, hogy az ügynökség egyik fő célkitűzése az aktív társadalmi részvételen túl a sportolás lehető legszélesebb körű elterjesztése, a sporthoz való hozzáférés elősegítése, mind a gyerekek, és a felnőttek számára.

Minden olyan kezdeményezés mellé örömmel csatlakozunk, ahol felhívhatjuk a figyelmet az egészségmegőrzés fontosságára - idézték az igazgatót.

Molnár Irina arról is beszélt, hogy a szűrések és a sport nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészség fenntartásához is hozzájárulnak, így a részvétel elengedhetetlen az egészséges életmódhoz.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a közlemény szerint arra hívta fel a figyelmet, hogy a mellrák korai felismerése életet menthet, ezért Magyarországon 2001 óta személyre szóló meghívólevelet kapnak az életkor alapján veszélyeztetettnek minősülő, 45-65 év közötti hölgyek.

A vizsgálatra 550 ezer nő kap meghívót, és ha mindenki részt venne a szűrésen, akkor 2800-zal több kezdeti stádiumban lévő emlődaganatot lehetne kiszűrni és évente 2000 nő életét menthetnénk meg- idézték a közleményben az országos tisztifőorvost.

Azt is hangsúlyozta, hogy aki megkapta a meghívólevelet, az éljen a szűrés lehetőségével.

Az NNGYK a területi kormányhivatalokkal, az érintett egészségügyi szolgáltatókkal és a civil szervezetekkel közösen hívja fel a figyelmet a szűrés fontosságára, kiemelve, hogy a gyógyulási esély annál jobb, minél korábban felismerik az elváltozást és megkezdik kezelését - írták a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mászófalépítési programot indítanának iskoláknak

Iskolák számára indítanának mászófalépítési programot, de továbbra is támogatják más mozgásformákat lehetővé tévő pályák építését is - közölte pénteken Alsópáhokon a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!