2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 11:05

Belföld

Több százmilliós megbízások haverok cégeinek Kispesten

Több százmillió forintos építőipari megbízásokat kapott a kispesti szocialista önkormányzati képviselő volt férjének érdekeltségi körébe tartozó vállalkozások a szintén szocilista vezetésű kispesti önkormányzattól. A HVG is megszerezte azokat a szerződéseket, amelyeket a momentumos átláthatósági tanácsnok kapott meg a városi vagyonkezelő vezetőjétől. Korábban a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott hangfelvételeken is beszélt Lackner Csaba a pénzvisszaosztásokról.

  • Több százmilliós megbízások haverok cégeinek Kispesten

Csak 2017-ben 150 millió forintnyi megbízást kapott a kispesti önkormányzat szocialista képviselőjének, Somogy Lászlóné férjének cége. A HVG szerezte meg azokat a dokumentumokat, amelyeket az önkormányzat momentumos átláthatósági tanácsnoka kért ki a vagyonkezelőtől. Az összesen 18 szerződésből az derül ki, hogy novemberben átlagosan hetente szerződött az önkormányzat Somogyi cégeivel: a polgármesteri tárgyaló kialakítására például 5 millió, a kazánház festésére majd' kétmillió forintot kapott. A polgármesteri hivatal kazánházának felújítására pedig 2017-ben négy hónapon belül háromszor is szerződtek, három céggel: közülük kettő Somogyihoz kötődik, 37,5 millió forintért végezték el a munkát. De Somogyiék csinálták a kerületi egészségügyi intézet felújítását, amelyről a korrupciógyanúba keveredett volt szocialista önkormányzati képviselő, Lackner Csaba is beszélt a Magyar Nemzet és a Hír Tv által bemutatott hangfelvételen.

Somogyi Laciék csinálják az Egészségügyi Intézet átalakítását és a Zsombornak az ismerőse tervezte. Képzeld el ezt a dumát. És egy-másfél héttel ezelőtt volt valami kis g...asz, annyi az egésznek a lényege, hogy a tervek tök szarok, nincs kiviteli terv, csak látványterv. A kiviteli terv mellett meg nincsenek kiviteli költségvetés.

- mondta Lackner Csaba, XIX. kerületi önkormányzati képviselő.

Lackner szerint nemcsak a kiviteli tervek és a költségvetés hiányzott, de a biztonságtechnikai elemekre sem gondoltak.

Gajda Péter a hiányosságokat a Hír TV-nek elismerte, holott korábban a hangfelvételeken elhangzottakra azt mondta, hogy az csak Andersen-féle mese.

A Fidesz helyi frakcióvezetője a Hír Tv-nek azt monda: már évek óta összefonódnak ezek a cégek az kispesti szocialista önkormányzattal.

Az elmúlt években Somogyi László cége közvetlenül, vagy közvetve több, mint 400 millió forintos megbízást kapott a szocialista vezetésű kispesti önkormányzattól. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ismét a magyar emberek ellen dolgozik a hazai baloldal

Ismét a magyar emberek ellen dolgozik a hazai baloldal

Nem támogatja korábbi ígérete ellenére a magyar baloldal az Európai Bizottság és Magyarország közötti megállapodást és továbbra is azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapjja meg az uniós forrásokat - olvasható a Fidesz sajtóközleményében. Az ellenzék magyarellenes munkájáról Deutsch Tamás EP-képviselő nyilatkozott Híradónknak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!