2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Több százezren látogattak ki a temetőbe

Már csütörtökön több százezren látogattak ki a budapesti temetőkbe. A Budapesti Temetkezési Intézet a megtöbbszöröződött forgalom miatt együttműködik a rendőrséggel, a közterület-felügyelettel és a polgárőrséggel. A budapesti temetők pénteken és hétvégén 7-től 20 óráig tartanak nyitva.

  • Több százezren látogattak ki a temetőbe

Országszerte polgárőrök és rendőrök vigyázzák a forgalmat a temetőknél.

„Elég az, hogyha a polgárőr mellényben és figyelemmel megy az autók mellett, akkor azok az emberek, akik már olyan szándékkal mennek az autó felé, hogy valamit tennének, azok onnan biztos, hogy el fognak menni és nem fog megtörténni a bűncselekmény” – mondta Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Az értékek fokozott védelme mellett a rendőrség a megváltozott forgalmi rendre hívja fel a figyelmet, sok helyen járőrök irányítják majd a kocsikat.

„Mind az állandó, mind az ideiglenes kijelölt parkolóhelyeken a temetőkben találkozhatnak járőröző kollégáinkkal, de maguk a temetőbe látogatók is sokat tehetnek értékeik megóvása érdekében. Gondolunk itt arra, hogy ne hagyjanak látható helyen parkoló autóikban értéket, táskáikat ne hagyják felügyelet nélkül, csak annyi készpénzt, értéket vigyenek magukkal, amennyi feltétlenül szükséges” – mondta Dudás-Kanyog Andrea, az ORFK munkatársa.

A rendőrség emellett a gyertyák és a mécsesek miatti tűzveszélyre is figyelmeztet, és arra kéri a szülőket, fokozottan ügyeljenek a gyerekekre a balesetveszély miatt. Sok család ugyanis együtt emlékezik elhunyt hozzátartozójára.

„Az emlékezéshez nem kell temető, egyszerűen gondolni kell azokra, akit távoztak. Mi élünk, nekünk ez a kötelességünk. És remélem a most élők, amikor mi eltávozunk, majd ránk is gondolnak” – mondta Strinni Ferenc.

A hosszú hétvége alatt a legtöbb temetőbe tilos a bejárás autóval, ez alól csak az Új köztemető kivétel. A temetők által üzemeltetett buszok segítik a látogatókat a parcellák közti közlekedésben és a BKK is rendkívüli járatokat indít a fővárosi temetők felé. A temetők többsége hosszabb nyitva tartással várja az emlékezőket.

„Az elmúlt napokban a jó időjárásnak köszönhetően valószínűen többen érkeznek, sőt már az elmúlt hétvégén is 120-130 ezren látogatták a budapesti köztemetőket és azt vélelmezzük, hogy a csütörtökön rekordszámokat fogunk dönteni ebben a tekintetben” – mondta Harsányi Andrea, a Budapesti Temetkezési Intézet szolgáltatási osztályvezetője.

A temetkezési intézet arra kéri az embereket, hogyha van lehetőségük, inkább a délelőtti órákban látogassanak el a temetőkbe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!