2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Belföld

Több százezer hitelesnek jön jól az intézkedés

Több százezer hitelesnek segíthet januártól, hogy adómentes marad a lakáshitel-törlesztési munkáltatói támogatás. A cégek többsége ezt 2015-től építheti be cafeteria-rendszerébe. Ez a fajta béren kívüli juttatás adószakértők szerint leginkább a közepes és nagyobb cégeknél lehet majd népszerű.

SZÉP-kártya, önkéntes nyugdíjpénztári befizetés, iskolakezdési támogatás –  többféle béren kívüli juttatásból választhatnak a MÁV dolgozói. Jövő évtől a vasúttársaság a hiteltörlesztéshez is hozzájárul.

– Több bankkal és pénzintézettel kezdtünk tárgyalásokat a lakáscélú hiteltörlesztésre nyújtható munkáltatói támogatás szabályainak kialakítása érdekében. Ezen konstrukciók ismeretében a támogatás bevezetése a MÁV Zrt.-nél 2015-ben várható – nyilatkozta a Hír TV-nek Lőcsei Virág, a MÁV Zrt. sajtófőnöke.

A munkáltatói lakáscélú támogatás nem korlátlan. Öt év alatt legfeljebb 5 millió forint adható jelzáloghitel-törlesztésre vagy lakásépítésre, -vásárlásra a költségek 30 százalékáig. A juttatás egy összegben is igényelhető. A hiteltörlesztési hozzájárulás után a munkáltatónak nem kell adót fizetnie, ezért az egyik nemzetközi adótanácsadó cég arra számít, hogy megnő a juttatás népszerűsége.


– Körülbelül a dolgozók 40-50 százaléka kap cafeteriát, hogyha ezeknél a vállalkozásoknál bevezetik ezt az újfajta elemet, akkor is eljuthatunk odáig, hogy több mint egymillió ember lesz jogosult. Majdnem minden második személynek van lakáshitele, tehát minden további nélkül elképzelhető, hogy több százezer fő lesz az, aki részben vagy egészben a munkáltatói támogatást fogja választani cafeteriaelemként – fogalmazott a PWC Magyarország Kft. adótanácsadója, Honyek Péter.

Az egyéb béren kívüli juttatások közterhét viszont a kormány megemelné 2015-ben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!