2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Több százezer embernek segít a járulékkedvezmény

Háromszázezer embernek segít a járulékkedvezmény bevezetése és a családtámogatások bővítése – mondta az illetékes államtitkár a Baba-mama Expó és Gyerekvilág Élményhétvégén. A gyed extra és a diplomásgyed bevezetését tartalmazó törvénymódosítást a kormány pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Két asztalt töltöttek meg a forgalomból kivont játékok a fogyasztóvédelem standjánál a 8. Babamama Expón. Bemutattak olyan műanyag játékokat is, amelyekben több százszor annyi a lágyító, mint a megengedett. Ezek az anyagok meddőséget és rákot okozhatnak. „Az elmúlt időszakban némi csökkenés tapasztalható a tiltott lágyítószerek jelenlétében, így a babáknál, babafejeknél, illetve lövedékes játékoknál kicsit csökkent. 80-ról körülbelül 60-70 százalékra mérséklődött a kifogásolható termékek aránya” – mondta Várfalvi Bálint, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laboratóriumi mérnöke.

A családügyi államtitkárság nem a veszélyekre, hanem a lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Tóbiás Katalinék már a terhesség idején igénybe vették a családi adókedvezményt. „Nagy segítség, én már vissza is mentem dolgozni, a párom van otthon gyesen a babával, mert úgy adódott, hogy neki nem volt munkája. Így, hogy egy fizetésből élünk, még nagyobb segítség számunkra” – mondta Tóbiás Katalin.

Jövőre a kedvezmény a járulékokban is érvényesíthető. „Eddig gyakorlatilag a családi adókedvezménynek durván 90 százalékát tudtam igénybe venni a fizetésem alapján. Januártól nemcsak az adóból, hanem a tb-ből is le lehet vonni adókedvezmény formájában, ezért további 10 százalékot igénybe tudok venni. Gyakorlatilag maradéktalanul ki tudom használni a családi adókedvezményt” – mondta Tóth Dávid.

Tovább segíti a gyermekvállalást, hogy januártól a gyed akkor is jár, ha az anya visszamegy dolgozni a gyermek egyéves kora után. Ha ismét szül, nem veszíti el az első gyermek után járó gyermekgondozási ellátást. „Ezek a lépések összesen több mint 70 milliárd forinttal fogják támogatni a családokat, és a két támogatásnál a támogatottak létszáma meghaladja a 300 ezret. Ez óriási lehetőség, óriási lépés a családok támogatása irányába” – vélekedett Soltész Milós családügyi államtitkár.

A családtámogatási rendszer bővítéséről szóló törvénymódosító javaslatot az emberi erőforrások minisztere már benyújtotta a parlamentnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!