2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Több százan élnek félelemben a Baranyi Krisztina vezette Ferencvárosban az életveszélyes épületek miatt + videó

Földváry, Gát, Drégely utca, Üllői és Haller út: a Baranyi Krisztina polgármester vezette kerületben sorban állnak a döbbenetes állapotú önkormányzati bérházak - írja a Metropol.

  • Több százan élnek félelemben a Baranyi Krisztina vezette Ferencvárosban az életveszélyes épületek miatt + videó

Volt, akinek 20 centin múlt az élete: több száz lakó éli rettegésben mindennapjait, miután olyan rossz állapotú önkormányzati bérházban laknak, ahol bármi megtörténhet bármelyik pillanatban. A Metropol készített több videót is arról, mit gondolnak a bérlők, akik egyébként fizetik a ferencvárosi önkormányzatnak járó bérleti díjat, de Baranyi Krisztináék nem foglalkoznak velük, csak toldoznak-foldoznak – miközben a házak állapota borzalmas.

Leszakadt körfolyosó, kidőlt kapu, csótányok a lakásokban és kapucsengőn, patkányok, aládúcolt pince, ami a házat tartja, állandó vizesedés, omló vakolat.

Sok helyen az esővíz befolyik az ajtón-ablakon, úgy kell felitassák a szobákban, mert rossz az eresz vagy egyáltalán nincs. A romos házak többségében állandó harcot vívnak a lakók a penésszel, de összességében is bizonytalanságban élnek, hiszen minimum balesetveszélyesek, de néhol életveszélyesek is az épületek.

A borzasztó állapotok mellett a lakók azt is sérelmezik, hogy a baloldali polgármester sosem járt az épületek többségében. Ha bemennek az önkormányzatba, elmondásuk szerint lepattintják őket – sok esetben olyan hangnemet használva, amit nem tudnak „zsebre tenni” - derül ki a Metropol tényfeltáró cikkéből.

Ráadásul eladni nem tudják a bérleti jogukat, mert nincs ember, aki megvenné, cserelakásra pedig esélyük sincs, olyan keveset ajánl fel az önkormányzat „lelépési” pénzként. Helyzetük kilátástalan, pedig van, aki 50 éve bérli a lakást, itt nőtt fel, ide kötődik. 

A teljes cikk, még több videóval IDE KATTINTVA érhető el.

Nyitókép: Pestisrácok.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!