2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

Több száz millióval támogatja a kormány a vallásos könnyűzenét

2019. december 6., péntek 07:59

Több mint 700 millió forinttal támogatja a kormány a vallásos könnyűzenét. A támogatásból 500 millió forintot hangszervásárlásra, míg 270 millió forintot képzésre költhetnek a pályázók. A program célja, hogy a vallási közösség szolgálatát minél jobb felszereléssel végezhessék a zenészek.

Gitárt, furulyát, dobot, de akár oktatókönyveket is vásárolhatnak a pályázók a vallási könnyűzenét támogató program keretében. A magyar kormány összesen több mint 700 millió forintot fordít erre a célra.

„Azokat a fiatalokat, akik a templomokban, az egyházakban, közösségekben zenéléssel kisközösségeket tudnak kialakítani, szeretnénk megsegíteni azzal, hogy ne kelljen részletre, mint Cseh Tamás tette hangszert vásárolniuk. Több ezer gyereknek, több ezer fiatalnak a kezébe akarunk gitárt, furulyát, erősítőt és zongorát adni”

- mondta Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára. 

A program célja, hogy azokat a vallásos, amatőr és profi zenészeket támogassák, akik gyülekezetüket szolgálva közösséget építenek, ugyanakkor ehhez nincs megfelelő hangszer a kezükben.

„Abban szeretnénk segíteni, hogy azok a fiatalok, akik ezt szívesen csinálják, azok ne akadályokba ütközzenek, hanem segítséget találjanak. Ilyen a mai magyar fiataloknak az egyháza, meg világszerte ilyen a fiataloknak az egyháza. Ezért gondoltuk azt, hogy fontos feladatunk nekik ebben segíteni”

- fogalmazott az EMMI parlamenti államtitkára, Rétvári Bence.

A pénzügyi támogatást pályázati úton lehet elnyerni, melyre jelentkezni az egyházkerületek segítségével lehet. A pályázók 500 millió forintot hangszervásárlásra, míg 270 millió forintot oktatásra költhetnek el.

HírTV