2022. 12. 02. Péntek Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Több száz éves épületeket bontanak el a balliberális vezetésű budapesti kerületben

Több száz éves épületeket bontanak el üzleti érdek miatt a balliberális vezetésű budapesti VII. kerületben. Ledózerolnák azt a házat is, ahol az első magyar kártyákat készítették 1836-ban és a szomszédságában lévő műemlék lakóépületet is. A DK-s polgármester szerint nincs jogi lehetősége megakadályozni a rombolást. A városvédő civilek szerint azonban, ha kell, élőlánccal akadályozzák meg, hogy a munkagépek felvonuljanak.

  • Több száz éves épületeket bontanak el a balliberális vezetésű budapesti kerületben

Egy, már megrongált plasztik piros nyolcas magyar kártya jelzi a budapesti Kazinczy utca 55-ös számú ház falán, hogy majd kétszáz évvel ezelőtt itt készíttette Schneider József kártyafestő az első magyar kártyát. De a ház később a szabadkőművesek találkozóhelye, majd a Magyar Teozófiai Társaság központja is volt.

2018-ig pedig a kilencszeres kenuvilágbajnok, Wichmann Tamás kocsmája működött itt, azóta viszont üresen áll az épület - mondja Garai Dóra. Csakhogy a csaknem kétszáz éves épületet lebontanák és egy ötszintes szállodát építenének a helyére. Ez ellen tiltakoznak most a helyiek.

De ledózerolnák a Gyurcsány-párti vezetésű önkormányzat tulajdonában lévő szomszédos játszóteret is, ahogy lerombolnák ezt, a műemlék lakóépületet is. Ide is szállodát építenének. A Budapesti Városvédő Egyesület szerint ez is elfogadhatatlan.

A kerület DK-s polgármestere korábban azzal mentegetőzött, hogy nincs jogi lehetősége a beruházás megakadályozására. Ezt viszont a tiltakozók nem tudják elfogadni.

A kerület DK-s polgármestere korábban azzal mentegetőzött, hogy nincs jogi lehetősége a beruházás megakadályozására. Ezt viszont a tiltakozók nem tudják elfogadni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Újabb akadálymentes játszóteret adtak át

Újabb akadálymentes játszóteret adtak át

A „Játék összeköt program” keretében újabb akadálymentesített, befogadó játszóteret § adtak át a Szerencsejáték Zrt. támogatásával Pomázon. A játszótéren az ép és fogyatékossággal élő gyermekek, a közös játék élményén keresztül ismerhetik meg egymást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!