2024. 10. 15. Kedd Teréz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Több pénzt kellene fordítani a zöldátállásra az USA-ban

Amerikában évente huszonötször több ember hal meg a hideg, mint a hőség miatt.

  • Több pénzt kellene fordítani a zöldátállásra az USA-ban

– Ha túl közelről nézünk egy problémát, akkor a megoldási kísérleteinkkel gyakran csak még nagyobb galibát okozhatunk. A klímapolitikában egyre több ilyen csontváz esik ki a szekrényből – hívta fel a figyelmet a fejleményekre a közösségi oldalán Hortay Olivér, a Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának vezetője.

Jelezte: Joe Biden amerikai elnök például kijelentette, hogy az egyre fokozódó hőhullámok jelentik az „első számú időjárással összefüggő gyilkost” az Egyesült Államokban. Ezért még több pénzt kellene fordítani a zöldátállásra.

–  Való igaz, az éghajlatváltozás, illetve az abból fakadó hőhullámok fontos problémát jelentenek. Igen ám, de egyet hátrébb lépve érdemes azt is leszögezni, hogy ma az Egyesült Államokban huszonötször annyian halnak meg évente a hideg miatt, mint amennyi embert a meleg öl meg – emelteki a szakértő.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kiakadtak a románok az új Hunyadi sorozat miatt

Kiakadtak a románok az új Hunyadi sorozat miatt

Nehezményezik többek között, hogy a Hunyadi János gyermekkorát is bemutató alkotásban, amelyben a szereplők saját anyanyelvükön beszélnek, mellőzni fogják a román nyelvet, holott a főhős szerintük román volt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!