2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:55

Belföld

Több mint százmilliós kárt okozott a baloldal Terézvárosban - A helyi Fidesz válaszokat vár

Rendkívüli testületi ülés megtartását kezdeményezte a Terézvárosi Fidesz. A kerületnek ugyanis legalább 110 millió forintos kárt okozott eddig a baloldali vezetésű önkormányzat- Kovács Balázs, a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke szerint.

  • Több mint százmilliós kárt okozott a baloldal Terézvárosban - A helyi Fidesz válaszokat vár

A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a közbeszerzési bírsággal és kötbérrel, valamint az elvesztett európai uniós forrásokkal együtt már 118 millió forintos hátrányt okozott a "dollárbaloldali vezetés" a kerületieknek. "További kár érheti még a terézvárosiakat a folyamatban lévő eljárások kapcsán" - fűzte hozzá.

Kovács Balázs hangsúlyozta, hogy

Soproni Tamás polgármesternek és Terézváros "dollárbaloldali vezetésének" rendkívüli képviselőtestületi ülésen kell tisztáznia, hogy "ki a felelős" a történtekért.

A politikus szerint Soproni Tamáséknak többek közt arra is választ kell adniuk, hogy milyen módon lesz megtérítve az okozott kár, miért hagyták figyelmen kívül a jogsértésekre való korábbi figyelmeztetéseket, miért mondtak le 35 millió forint jogszerű kötbérről, más esetben is csak a kötbér négy százalékát kérték-e el, illetve hány esetben módosították utólag a közbeszerzési szerződéseket.

Kovács Balázs jelezte: a rendkívüli ülést jövő keddig kellene összehívnia Terézváros polgármesterének, de "erre a meghívó a mai napig nem érkezett meg".

Nyitókép: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!