2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Több mint egymilliárdból újul meg a belváros

Teljesen megújul Kaposvár belvárosa egy több mint 1,1 milliárd forintból megvalósuló beruházás után. A somogyi megyeszékhelyen egy olyan átfogó építési-felújítási program zajlik, melynek összértéke meghaladja a 180 milliárd forintot.

  • Több mint egymilliárdból újul meg a belváros

A beruházás keretében 22 önkormányzati tulajdonú üzlethelyiséget újítanak fel, korszerűsítik a fűtésüket és a világításukat. Megújulnak a zöldterületek, szökőkutak rekonstrukciójára kerül sor. Több új parkolót alakítanak ki, utcabútorokat helyeznek el, kerékpártárolókat létesítenek és bővítik a közterületi kamerarendszert. Azoknak a belvárosi társasházaknak a lakói, akik 50 százalékos önrészt vállalnak, kijavítják a homlokzatukat. Négy ilyen épületben élők már jelezték, kifizetik az összeget.

„Ezek a közterületi beavatkozások lehetőséget adnak arra is, mivel nagy területen helyezkednek el, hogy különböző egyéb pályázati pénzekből megvalósuló projektjeinket összekössék a környezetrendezésen keresztül. Ilyen például a Kaposvári Közlekedési Központ, amelyik teljesen átstrukturálja a belváros közlekedési rendszerét. Kapcsolódni fog az üzlet utcás felújítási programunkhoz is, pont a közterületeken keresztül, de a Csiky Gergely Színház előtti Zsolnay-kutas tér is szintén ebből a pályázatból újul meg” – mondta L. Balogh Krisztina, városi főépítész.

Kaposvár polgármestere szerint ez a beruházás is azt a célt szolgálja, hogy a városban élők komfortérzete erősödjön.

„Az évszázad beruházási programja folyik Kaposváron. Több mint 180 milliárd forintot költünk nagyon sok mindenre. Akkor, amikor az első kapavágást megtesszük, mindig fel kell tenni azt a kérdést, hogy az az egy forint, amit elköltünk az miért lesz jó. Miért lesz jó a kaposváriaknak. Ha ipari parkot létesítünk, azért, mert munkahelyük lesz. Utat újítunk fel azért, mert jó úton járhatnak. Ha a belvárost alakítjuk át, azért hogy érdemes lesz bejönni a belvárosi üzletekbe. Vagyis, hogy a kaposváriaknak jobb legyen. Ha arra a kérdésre nem tudunk választ adni, hogy az egy forint elköltésével mi lesz jobb a kaposváriaknak, akkor azt a pénzt kidobtuk az ablakon” – fogalmazott Szita Károly.

A több mint 1,1 milliárd forintos, teljes egészében uniós támogatásból megvalósuló beruházás 2019 tavaszára készül el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!