2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Belföld

Több mint 4 millió magzat vesztette életét a kommunizmus alatt Magyarországon

Több mint 4,4 millió magzat vesztette életét 1957 és 1990 között Magyarországon - erről beszélt a Szegedi Tudományegyetem egyháztörténésze a Karc FM-en.

  • Több mint 4 millió magzat vesztette életét a kommunizmus alatt Magyarországon

Mezey András kiemelte: ez a szám a rendszerváltáskori Magyarország népességének mintegy fele.

Miután ugyanis a kommunizmus időszakában szélesebb körben engedélyezték, jelentősen megnövekedett az abortuszok száma. 1960-ban már meghaladta az élve születéseket, 1969-ben pedig már 200 ezernél is több kórházi műtétet végeztek el. A szakértő Trianonhoz hasonlította a veszteséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!