2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szinbád

Következik:

Híradó 23:00

Belföld

Több mint 33 millió szavazólap készül a választásokra + videó

Több mint 33 millió szavazólap készül a június 9-i választásokra - erről számolt be a szavazólapokat gyártó nyomdában a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Nagy Attila a sajtótájékoztatón elmondta: több vármegyének már az összes szavazólapja elkészült.

  • Több mint 33 millió szavazólap készül a választásokra + videó

Folyamatosan érkeznek a szavazólapok a nyomdagépből a szalagra. Már javában zajlik a munka a június 9-i helyi önkormányzati és az európai parlamenti választásra. Így van ez a budapesti ANY Biztonsági nyomdában is, ahol a szavazólapok nyomtatása zajlik, szigorú biztonsági intézkedések mellett.

Nagy Attila, elnök, Nemzeti Választási Iroda: "A nyomdai munka a dandárjához érkezett, több vármegyének az összes szavazólapját már kinyomtatta az ANY Biztonsági Nyomda NYRT., illetve a munkatársai."

Kék, rózsaszín, sárga vagy szürke - a szavazólapok különböző színűek, hogy könnyebben meg lehessen azokat különböztetni. A legtöbb szavazólapot a fővárosiak kapják: egyebek többek között főpolgármesterit, polgármesterit, települési egyéni választókerületit, fővárosi listásat és EP-választásit. A Nemzeti Választási Iroda elnöke azt mondta, több mint 30 millió szavazólapot nyomtatnak a választásokra.

Nagy Attila, elnök, Nemzeti Választási Iroda: "Azt is fontos hangsúlyozni, és az is a munkának a volumenét mutatja, hogy több mint 33 millió szavazólapot gyárt most le a nyomda. Ebből több mint 24 millió szavazólap a helyi önkormányzati választásokat segíti, közel 8 millió szavazólap az európai parlamenti választásokat és több mint másfél millió szavazólap a nemzetiségi önkormányzati választásokat."

Jelenleg összesen több mint 7,8 millióan jogosultak leadni a szavazatukat a június 9-i önkormányzati és Európai parlamenti választásokon. Közülük több mint 216 ezren először szavazhatnak. Magyarországon összesen 3177 településen, 10.119 szavazókörben lehet szavazni. Az országon kívül, 147 külképviseleten is várják a voksokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!