2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Több mint 240 ezer önkéntes szedi ma a szemetet

Nyolcadik alkalommal indult el a Te Szedd! akció, amely keretében önkéntesek gyűjtik össze a hulladékot az egész ország területén. A nyitórendezvényen az innovációs és technológiai miniszter azt mondta: szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy csökkenjen az utcára kikerülő szemét mennyisége, ebben szerepe van az önkormányzatoknak, iskoláknak, valamint a cégeknek is.

  • Több mint 240 ezer önkéntes szedi ma a szemetet

Ha itt végeztünk, és megengedik hogy átmenjünk a sínek másik oldalára– Önkéntesek szedik a szemetet Rákospalota-Újpest vasútállomásnál. Hétfőn kezdődött el a Te Szedd! akció, amely keretében országszerte 3240 helyszínen, több mint 240 ezren gyűjtik a hulladékot.

Ezt a földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptunk kölcsön– A hulladékkérdés korunk globális, környezeti problémája - hívta fel a figyelmet az agrárminiszter. Nagy István leszögezte, fontos a lakossági szemléletformálás, ennek érdekében támogatta a tárca többek között a Nemzeti Park Igazgatóságok tevékenységét, vagy az Iskolakert fejlesztési programot is.

 Az agrárminisztériumban úgy gondoljuk, a hulladékkérdés megoldását az alapoknál kell kezdenünk, tehát az emberek látásmódját kell megváltoztatnunk. Meg kell értetnünk, hogy minden egyes döntés amit fogyasztóként hoznak, az hatással van a környezetünkre– mondta az agrárminiszter. Az innovációs és technológiai miniszter hozzátette: egy olyan javaslaton dolgoznak, amely jogszabályban rögzítené a szemetelést, amely a jövőben akár bűncselekmény is lehetne.

Nagyon sok olyan anyag, csomagolóanyag keletkezik, ami jelent pillanatban valahol itt a környékünkön végzi, a kormánynak feladata az, hogy az elkövetkező tervezési időszakban,de ezeket a csomagolóanyagokat betétdíjassá tegyük, és utána kelljen ezeket visszavinni oda, ahol ezek megvásárlásra kerültek, és a betétdíjat meg fizessék vissza, az egyik legjobb módja egyébként, ha megnézzük, hogy miért tiszta Ausztria, miért tiszta Németország, azért, mert ott például ilyen rendszer működik– mondta az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László hozzátette: a környezetszennyezés elleni küzdelemben a vállalati szereplőknek, és a gyártóknak is fontos szerepük van.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!