2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Több mint 240 ezer önkéntes szedi ma a szemetet

Nyolcadik alkalommal indult el a Te Szedd! akció, amely keretében önkéntesek gyűjtik össze a hulladékot az egész ország területén. A nyitórendezvényen az innovációs és technológiai miniszter azt mondta: szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy csökkenjen az utcára kikerülő szemét mennyisége, ebben szerepe van az önkormányzatoknak, iskoláknak, valamint a cégeknek is.

  • Több mint 240 ezer önkéntes szedi ma a szemetet

Ha itt végeztünk, és megengedik hogy átmenjünk a sínek másik oldalára– Önkéntesek szedik a szemetet Rákospalota-Újpest vasútállomásnál. Hétfőn kezdődött el a Te Szedd! akció, amely keretében országszerte 3240 helyszínen, több mint 240 ezren gyűjtik a hulladékot.

Ezt a földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptunk kölcsön– A hulladékkérdés korunk globális, környezeti problémája - hívta fel a figyelmet az agrárminiszter. Nagy István leszögezte, fontos a lakossági szemléletformálás, ennek érdekében támogatta a tárca többek között a Nemzeti Park Igazgatóságok tevékenységét, vagy az Iskolakert fejlesztési programot is.

 Az agrárminisztériumban úgy gondoljuk, a hulladékkérdés megoldását az alapoknál kell kezdenünk, tehát az emberek látásmódját kell megváltoztatnunk. Meg kell értetnünk, hogy minden egyes döntés amit fogyasztóként hoznak, az hatással van a környezetünkre– mondta az agrárminiszter. Az innovációs és technológiai miniszter hozzátette: egy olyan javaslaton dolgoznak, amely jogszabályban rögzítené a szemetelést, amely a jövőben akár bűncselekmény is lehetne.

Nagyon sok olyan anyag, csomagolóanyag keletkezik, ami jelent pillanatban valahol itt a környékünkön végzi, a kormánynak feladata az, hogy az elkövetkező tervezési időszakban,de ezeket a csomagolóanyagokat betétdíjassá tegyük, és utána kelljen ezeket visszavinni oda, ahol ezek megvásárlásra kerültek, és a betétdíjat meg fizessék vissza, az egyik legjobb módja egyébként, ha megnézzük, hogy miért tiszta Ausztria, miért tiszta Németország, azért, mert ott például ilyen rendszer működik– mondta az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László hozzátette: a környezetszennyezés elleni küzdelemben a vállalati szereplőknek, és a gyártóknak is fontos szerepük van.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ibrahimovic is szerepel az új Asterix-filmben

Ibrahimovic is szerepel az új Asterix-filmben

Minden korábbinál komolyabb bajban lehetnek a gallok a rövidesen érkező új, Asterix és Obelix filmben. A rómaiak ugyanis két film között egy sztárigazolással erősítettek: a Birodalomhoz Zlatan Ibrahimovic is csatlakozott.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!