2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Több magáncég is kaphatott az amerikai kampányfinanszírozásból

Több magáncég, köztük a Pulai András által vezetett Publicus Kft. is kaphatott a guruló dollárokból - írja az Origo. A lap szerint a közvélemény-kutatásokkal és politikai elemzésekkel foglalkozó vállalkozás szoros kapcsolatban áll a baloldallal.

  • Több magáncég is kaphatott az amerikai kampányfinanszírozásból

Augusztusban ismerte be Márki-Zay Péter először, hogy százmilliókat kaptak külföldről. Aztán kiderült: összesen négymilliárd forint érkezett Magyarországra. A összeg egyrészt Action for Democracytól, másrészt egy meg nem nevezett svájci alapítványtól érkezett.

A Nemzeti Információs Központ megállapította, hogy a Márki-zay Péterhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalom mellett a DatAdat és az Oraculum 2020 Kft. voltak a külföldről érkező támogatások koordinátorai.

Most azonban új névvel bővült a támogatásokból részesült cégek listája. Több magáncég, köztük a Pulai András által vezetett Publicus Kft. is kaphatott a guruló dollárokból - számolt be az Origo.

A lap szerint a közvélemény-kutatásokkal és politikai elemzésekkel foglalkozó vállalkozás szoros kapcsolatban áll a baloldallal.

A Publicus rendszeresen végez közvélemény-kutatásokat baloldali önkormányzatoknak, korábban szerződött a Gyurcsány-kormánnyal is és kapott már megbízást a Demokratikus Koalíciótól, valamint partnere több Soros intézménynek is.

Az intézet továbbá rendszeresen együttműködik a Népszavával is, Pulai András pedig több szállal kötődik a DatAdathoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!