2023. 03. 22. Szerda Beáta, Izolda napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

Több külföldi széfje is van Czeglédy Csabának

Nem a 2017-ben, egy bécsújhelyi bankfiókban fellelt széf az egyetlen, amelyik Gyurcsány Ferenc bizalmasa, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listáján szereplő és ezért mentelmi jogot élvező Czeglédy Csaba nevén van, tudták meg a magyar hatóságok. A politikus az uniós kampány alatt védettséget élvez, szabadon mozoghat, így akár a külföldi trezorjaihoz is hozzáférhet, bizonyítékokat semmisíthet meg.

  • Több külföldi széfje is van Czeglédy Csabának

A magyar hatóságok tudomására jutott, hogy külföldi pénzintézetekben több széfje van a Gyurcsány-párt EP-listáján szereplő Czeglédy Csabának – értesült a Magyar Nemzet.

A szocialista politikus egyik trezorját – benne tízmillió forint értékű befektetési arannyal – még 2017-ben találták meg egy bécsújhelyi bankfiókban. A 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással és más bűncselekmények gyanújával büntetőeljárás alá vont férfi ügyvédje akkor cáfolni igyekezett, hogy ügyfelének „bármilyen széfben itthon vagy külföldön vagyona lenne”, és kijelentette, „soha semmilyen befektetési aranyat nem vásárolt”. A hatóságok azonban megtalálták Czeglédynél a széf kulcsát, valamint a trezornyitás díjáról szóló számla is a birtokukba került.

Az, hogy a korábban az MSZP, a DK és az Altus jogi képviseletét is ellátó politikusnak további széfjei is vannak külföldön, összefüggésben állhat azzal, hogy felkerült Gyurcsány Demokratikus Koalíciójának EP-listájára, és azt is megmagyarázhatja, miért próbált tavaly független jelöltként elindulni az országgyűlési választáson.

Czeglédyt, mint ismeretes, 2018. március 1-jén, az országgyűlési választások előtt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nyilvántartásba vette, mint független képviselőjelöltet. Ezzel mentelmi jogot szerzett magának, s emiatt meg kellett szüntetni az előzetes letartóztatását. Egy nappal később azonban Polt Péter megkeresésére az NVB sürgősséggel tárgyalt a mentelmi jogának felfüggesztéséről, a testület pedig meg is vonta tőle a védelmet, így ismét letartóztatták.

Most viszont az időközben bírósági szakba jutó ügyében a Szegedi Törvényszéknek már nem volt lehetősége az eljárás folytatásra. Miután a Gyurcsányné vezette DK-s listára az ő neve is felkerült, az ellenzéki delegáltak megakadályozták az NVB-nél, hogy a testület kiadja őt a hatóságoknak. A bíróság erre tekintettel kénytelen volt megszüntetni az eljárást. A politikus tehát jelenleg zavartalanul utazhat külföldre, hozzáférhet féltett irataihoz, esetleges vagyonához, de megsemmisíthet perdöntő bizonyítékokat is.

Érdemes felidézni továbbá, hogy Gyurcsány és Czeglédy kapcsolata túlmutat a politikán. A DK-elnök felesége által igazgatott Altus Portfólió Kft. ugyanis 2016. február 25-én csaknem nyolcvanmillió forint összegben úgynevezett rövid lejáratú likviditási – a fizetési nehéz­ségek áthidalására szolgáló – kölcsönt nyújtott a Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator Zrt.-nek, annak a társaságnak, amit az ellene felhozott vádak szerint Czeglédy a költségvetési csaláshoz felhasznált. A hitelt továbbiak követték, előbb kilencven-, aztán harmincötmillió, összesen tehát több mint kétszázmillió forint kölcsönt kapott a Human Operator az Altustól, mint kiderült, jogtalanul.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!