2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Több kisbaba jött a világra idén, mint tavaly

Csaknem 1300-zal több gyermek született ez év első felében, mint tavaly ugyanekkor.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint áprilisban született a legtöbb csecsemő, ekkor hétezer újszülött jött a világra. Az adat majdnem 10 százalékkal jobb az egy évvel korábbinál. A halálozások száma csökkent, így összességében tovább mérséklődött a népességfogyás üteme.

A növekvő születésszám a gyed emelésének és a gyed extra bevezetésének is köszönhető Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium volt miniszteri biztosa szerint. A területért felelős szakember szerint többen vállaltak úgy gyermeket, hogy később visszatérnek dolgozni.

– Egyre több olyan anyukának született babája az elmúlt évben, aki korábban foglalkoztatott volt. Tehát egyre többen, egyre több család merte meghozni azt a döntést, hogy a munkája időszakos felfüggesztésére vállalkozik azért, hogy jöjjön a baba – mondta Szalai Piroska.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!