2017. december 11.,
hétfő, Árpád napja

13°

Több gyerek, nagyobb nyugdíj

KG

2012. augusztus 3., péntek 11:40

Átgondolná a szociálpolitikai támogatások rendszerét, és a nyugdíjakban figyelembe venné a felnevelt gyerekek számát a miniszterelnök családpolitikai tanácsadója.

Révész Máriusz a Családháló.hu portálnak nyilatkozott erről. Szerinte a szocpolt jelenleg nagyon kevesen tudják igénybe venni, márpedig ahhoz, hogy a családok több gyereket vállaljanak, lehetővé kell tenni számukra a nagyobb lakáshoz jutást.

A nyugdíjak meghatározásánál azért venné figyelembe a felnevelt gyermekek számát, mert szerinte az ő teljesítményük tartja fenn a nyugdíjrendszert, ráadásul ezzel a gyermekvállalás hasznosságát is elismerné a társadalom. Révész Máriusz a nagycsaládos-igazolvány bevezetéséről is meggyőzné a miniszterelnököt: a kártya különböző kedvezményekre jogosítaná az érintetteket.

Az emberi erőforrások minisztere nem lát lehetőséget arra, hogy bővítsék azok körét, akik kedvezményesen, a korhatár betöltése előtt mehetnek nyugdíjba.

A kormány nem tervezi, és soha nem is tervezte az egyéni számlás nyugdíjrendszer bevezetését – mondta a Lánchíd Rádiónak a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Az ápolási díj folyósítási ideje szolgálati időnek minősül a 40 évet ledolgozó nők korhatár előtti nyugdíjellátási jogosultságát tekintve – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága.

Forrás: MTI