2024. 10. 07. Hétfő Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Több gyanúsítottat is kihallgattak a fővárosi számlagyár ügyében

Három gyanúsítottat hallgatott ki a napokban Vig Mór számlagyáras ügyében a nyomozó hatóság – ez derült ki az eljárást felügyelő Fővárosi Főügyészség Magyra Nemzetnek adott válaszából.

  • Több gyanúsítottat is kihallgattak a fővárosi számlagyár ügyében

Mint a Lap megkeresésére írták, „a kérdezett ügyben tájékoztatjuk, hogy a nyomozó hatóság több helyszínen kutatásokat hajtott végre. Emellett további három férfit gyanúsítottként hallgatott ki, akik közül a főügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró – egyelőre nem végleges végzésével – egy főt letartóztatásba helyezett”.

Emlékezetes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaly novemberben üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanújával vette őrizetbe a praxisától már eltiltott exügyvédet, Vig Mórt, miután a férfi belebukott egy sok száz milliós számlagyárba. 

A NAV nyomozói az ügyben összesen 33 helyszínre szálltak ki – két kábítószer- és pénzkereső kutyát is bevetve –, majd dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint rengeteg készpénzt foglaltak le. Az eljárás keretében házkutatást tartottak többek között egy H. Dániel nevű ügyvédnél (a Magyar Nemzet információ szerint ő az új gyanúsítottak egyike), illetve a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-nél is. Vig Mór azóta szabadult a letartóztatásból, jelenleg bűnügyi felügyeletben van.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Varázstalanodott Magyar Péter

Varázstalanodott Magyar Péter

Lendületét és értelmét is elvesztette Magyar Péter tüntetésturizmusa, amit már saját támogatói is éreznek, hiszen minden várakozást alulmúlt a Tisza Párt szombati demonstrációján megjelentek létszáma – mutatott rá a Magyar Nemzetnek adott interjújában Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!