2024. 05. 31. Péntek Angéla, Petronella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

9. Kultfilm 03:00

Belföld

Több fővárosi kerületben indít jelöltet Magyar Péter pártja + videó

Erzsébetvárosban az a Lajos Béla indult volna, aki előtte a Színes Erzsébetváros Egyesület civil jelöltje volt, de végül lekerült a Tisza Párt listájáról.

  • Több fővárosi kerületben indít jelöltet Magyar Péter pártja + videó

A Mandiner szerint a Bajnai Gordon-alapította szervezet több mint tízezer aktivistáját foghatják be Magyar Péter kampányába - erről már a Mandiner írt.. A lap szerint Magyar már az orosházi fórumán megemlítette, hogy a kampányában egy olyan szervezettel működhetnek együtt, amely több mint 10 ezer aktivistát képes mozgósítani. A Mandiner arra hívta fel a figyelmet: valószínűsíthető, hogy a szervezet azonos a Bajnai által alapított 20-K-22-vel, amely aktivistákat toborzott szavazat-számlálónak a 2022-es választásra.

Gyurcsány Ferenc ezt írta a Facebookon: "A DK elnöke pedig közösségi oldalán írta le véleményét Magyar Péterről: Gyurcsány Ferenc anélkül, hogy konkrétan megemlítette volna Magyar nevét, azt írta, az ellenzéki oldalon nagy átrendeződés zajlik, és itt ér el támogatást egy olyan erő, amely szerinte nem is az ellenzéket képviseli. A DK-s politikus szerint a friss politikus közszereplései többek között gőgről, megbélyegzésről és indulatkeltésről szólnak."

Magyar Péter ugyanerről így nyilatkozott: "Azt hittem, hogy erről már leszoktunk, és a világörökség egyik részénél úgy néz ki, mint valami bazári, nem is tudom, micsoda. Szentkirályi Alexandra meg a többiek ott lógnak ilyen különböző színekben. Dobrev Klára ilyen egész ijesztő, de ha gyerek lennék, vagy a gyerekem lenne, lehet, hogy nem tolnám a dolgot soha, nehogy megálljon a növekedésben."

Magyar Péter pár nappal ezelőtt tett megjegyzéseket a DK EP-képviselőjének külsejére: később a Tisza párt politikusa már szabadkozott és azt állította, hogy nem is Dobrev Klárát, hanem a választási plakátokat bírálta.

"Az ilyen gyalázkodásnak, és az ilyen gyalázkodóknak nincs helye sem a magyar közéletben, sem pedig az európai közéletben. Elfogadhatatlan,hogy a Tisza párt alelnöke egy politikus külsejét kritizálja" - jelentette ki Deutsch Tamás, a kormánypártok EP-képviselője.

"Ez ötmillió magyar leány, asszony elleni durva támadás, a nők megalázásának különösen bunkó és szégyenteljes formája. Persze mondhatjuk, hogy legalább most nem használt diktafont és nadrágszíjat" - tette hozzá Deutsch Tamás.

Eközben több kerületben is indít jelöltet Magyar Péter pártja - közülük Lajos Béla neve volt a ismertebb, aki Erzsébetvárosban indul, és előtte a Színes Erzsébetváros Egyesület civil jelöltje volt. A politikai szövetség azonban rövid életűnek bizonyult: péntek délutánra lekerült a Tisza Párt listájáról.

Azokban a kerületben, ahol DK-s vezetés van, fel kell készülniük a Gyurcsány-párti politikusnak arra, hogy komoly csatározás is kialakulhat, hiszen Magyar Péter elsősorban a DK-tól, a Jobbiktól vagy a Momentumtól vesz el szavazatokat - erre hívta fel a figyelmet Pálfalvi Milán. A Nézőpont Intézet elemzője Magyar Péter Dobrev Klára kapcsán mondott kritikáira is reagált.

Pálfalvi Milán rámutatott: "Kritikái azok beleillenek abba a sorba, amellyel kapcsolatban ugye a DK is okkal, joggal felháborodott, beleillik abba a sorba, amit Magyar Péter gyakorlatilag akár a nőkkel, akár az egyetemes emberi értékekkel megtestesít."

Hozzátette, ki kell jelenteni, hogy semmilyen politikai szereplőnek nem megengedhető az ilyen hangnem.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Tizenegy EP-listát állító párt listavezetője vívott szópárbajt. Boros Bánk Levente, Szabó László és Fricz Tamás elemezték a vitán elhangzottakat. Valóban EP-vitát láttunk? Hiszen semmi más nem hangzott el, mint amit az elmúlt 14 évben hallottunk? Vajon, melyik ellenzéki politikus tudta bizonyítani, hogy jobban Orbán-ellenes, mint a másik?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!