2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Közelünkben a Kelet

Következik:

Híradó 11:55

Belföld

Több ezer magyar katona gyakorlatozik a déli határon

  • Több ezer magyar katona gyakorlatozik a déli határon

Több ezer katonát vezényelnek a déli határra egy gyakorlatra – jelentette be a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Németh Szilárd közölte, hogy titkosszolgálati jelentések szerint a Balkánon 70 ezer bevándorló készül az Európai Unióba jutni, a migránsok között pedig hatalmas a feszültség. Az államtitkár hozzátette, hogy a hadsereg készen áll egy esetleges veszélyhelyzet elhárítására a szerb-magyar határon, és ezt a célt szolgálja a háromnapos készenléti gyakorlat is.

„Ebben a gyakorlatban 2300 katona vesz részt a 175 km-s határszakaszon. Ez egy 72 órás feladatátvállalás a rendőrségtől, négy határvédelmi bázisra települnek ki a katonáink, hogy elvégezzék a határvédelmi feladatokat. 310 technikai eszköz vesz ebben részt, harci járművek, helikopterek, és azok a rohamcsónakok, amik most is szolgálatban vannak a határon, valamint logisztikai és egészségügyi járművek állnak rendelkezésre” – mondta Németh Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!