2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Több ezer iszlám terrorista adta meg magát Szíriában

1300 radikális adta meg magát családtagjaival együtt az arab-kurd milicistáknak a délkelet-szíriai Baghúzban. A város az Iszlám Állam utolsó zárványa a közel-keleti országban. Szakértők szerint hiába győzik le a szövetséges erők a terroristákat, a dzsihádisták akkor is fenyegetést jelentenek Európára.

  • Több ezer iszlám terrorista adta meg magát Szíriában

Tárat cserél gépfegyverében egy milicista a délkelet-szíriai Baghúzban. Mindössze ennyi időre szünetelnek a harcok a kurd-arab fegyveresek és az Iszlám Állam hívei között. Az iraki határ közelében fekvő város az utolsó lakott település, amely a terrorszervezet ellenőrzése alatt áll a közel-keleti államban. A radikálisok utolsó fellegvárát több mint egy hónapja ostromolják az Egyesült Államok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők.

Ez a terület az Iszlám Állam kezén volt. A terroristák azonban elmenekültek, és máshol vetették meg a lábukat. Ha a Teremtő is úgy akarja, felkutatjuk őket és végzünk velük–nyilatkozta Hour Shdadi, pesmerga harcos.

Az elmúlt 2 napban 1300 radikális adta meg magát családtagjaival együtt a milicistáknak. Eddig csaknem tízezren hagyták el Baghúzt. Köztük a terroristák feleségei és gyerekei. A kitelepítések ideje alatt a szárazföldi hadműveleteket felfüggesztették, de az amerikai légierő a mentési munkálatok ideje alatt is bombázta a dzsihadisták állásait. A dzsihadisták közben Mesterlövészeket vetnek be, rejtett pokolgépekkel, illetve a területet behálózó földalatti alagútrendszer segítségével lassítják a szövetségesek akcióját.

Holnap a Teremtő akaratából mi a paradicsomban leszünk, ellenségeink pedig a pokolban égnek el– közölte egy férfi. Biztonságpolitikai szakértők szerint Baghúz felszabadítása mérföldkő lenne az Iszlám Állam elleni harcban. Ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy a szélsőségesek akkor is fenyegetést jelentenek, ha a kalifátus elveszíti minden területét.

Szerintük ha ez megtörténik Európában szerveznek majd merényleteket, és azoknak az országoknak állampolgárain állnak bosszút, amelyek felléptek a dzsihadistákkal szemben. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!