2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Több diák kaphat állami támogatást

Több hallgató kaphat jövőre állami támogatást felsőoktatási tanulmányaihoz, ha a kormány szerdai ülésén elfogadja az erről szóló előterjesztést – írja a Magyar Nemzet.

A napilap szerint ugyanakkor kevesebben kapnak majd teljes támogatást: a hallgatók nagy részének tanulmányait csak részlegesen fizetné az állam. A jelenlegi tervek szerint 74 ezren számíthatnak majd segítségre, de csak 28 ezren lesznek teljes ösztöndíjasok. A legtöbb állami hely az orvosi képzésben lesz, ezt követik a műszaki, a pedagógus-, az informatikai és a társadalomtudományi szakok. A jogi és közgazdászképzésben teljes mértékben a diákoknak kell majd állni tanulmányaikat.

Két "abszolút elfogadhatatlan" részt is talált a HÖOK

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szerint a tandíj bevezetését jelenti, ha a kormány elfogadja a jövő évi felsőoktatási keretszámok tervezetét. Nagy Dávid elnök hangsúlyozta: az alap- és osztatlan képzésben a korábban tervezett 30 ezres keretszám is elfogadhatatlan volt, most pedig már csak 10 ezerrel számol a kabinet.

Nagy Gábor szerint két „abszolút elfogadhatatlan rész van, amit egyáltalán értelmezni sem tudnak”, ez pedig a jogi és a gazdaságtudomány területi férőhelyeknek a nullázása. Tehát itt nem kerülne az előterjesztés szerint – a két héttel ezelőtti szerint sem – meghirdetésre állami ösztöndíjas hely – mondta a HÖOK elnöke, hozzátéve: akárhogy is nyelvészkedünk, ez tandíj-kötelezettséget jelent az adott szakokra nézve.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tovább folytatódik az erzsébetvárosi lift kálváriája

Tovább folytatódik az erzsébetvárosi lift kálváriája

Az erzsébetvárosi polgármester ígérete ellenére még mindig nem használhatják a lakók az egyik Király utcai társasház liftjét. A személyfelvonó, amit az önkormányzat egyik cége felügyel, 2019-óta áll, hiába költöttek rá a lakók 40 millió forintot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Folyamatos a lövöldözés a déli határ mentén

Folyamatos a lövöldözés a déli határ mentén

Szakértők szerint már nem csak Szerbiából, de Albániából is irányítják a Magyarországon működő embercsempész hálózatokat. A Századvég jogi tanácsadója a Napi Aktuálisban a bűnözők elleni fellépés szigorú szabályira hívta fel a figyelmet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!