2020. augusztus 13.,
csütörtök, Ipoly napja

Több büntetést kaphatnak az autósok Budapesten

2020. február 21., péntek 08:05, frissítve: péntek 12:29

Az autósok sarcolására adott utasítást a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság vezetője. A Hír Televízió birtokába került felvételen Handl Tamás azt mondja, hogy háromszor több büntetést vár el alkalmazottaitól. Szerinte az nem teljesítmény, ha a közteresek csak 3 kerékbilincset raktak fel egy nap az autókra. Gyurcsány Ferenc egykori testőre azt is megjegyzi: a plusz bevételből a Főpolgármesteri Hivatal is kap.

Kerékbilincs egy fővárosi gépkocsin. A jövőben egyre több ilyenre számíthatnak az autósok. A Hír TV birtokába került hangfelvételen ugyanis a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság új vezetője állománygyűlésükön arról beszél, hogy az eddig gyakorlattal szemben jóval nagyobb mértékben, akár kétszer, háromszor gyakrabban kell büntetni szabálytalanul parkoló autósokat.

Ha felülmegyünk a kereten, amit kijelöltünk vonalnak, és megcsináljuk a dupláját, ha megcsináljuk a háromszorosát, akkor a következő évben teljesítünk egy szintet, nem akarunk még annál is feljebb menni, hanem felemeljük a szintet mondjuk a duplájára, simán meg tudjuk csinálni. Tudunk venni számítógépet, tudunk venni autót, tudunk venni egy csomó mindent, ami megkönnyíti a munkátokat. Élhetővé teszi azt a szolgálatot, amit végrehajtotok

- mondta Handl Tamás, aki korábban Gyurcsány Ferenc személyes testőre volt a felvételen azt is kifejti, hogy próbáljanak minden nap folyamatosan intézkedni és szankcionálni. A FÖRI első embere még azt is részletezi, hogy milyen eszközöket tart célravezetőnek.

"Ha nem ér semmit a figyelmeztetés, akkor viszont szankcionáljunk! Van bírságunk, van kerékbilincsünk, van elszállító autónk, van egy csomó repertoárunk, amit használunk."

A DK-hoz közeli vezető arról is beszél, hogy elégedetlen, ha nem jön be naponta elég bírság, valamint megemlíti, hogy a befolyó pluszpénzből a főváros is kap.

Főpolgármesteri hivatal is kap belőle vastagon. Ezért olyan hozzáállás, amit szerintem a munkánk alapján kéne végeznünk. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy mindenkit meg kell bírságolni. De azt, hogy egy 24 óra alatt három kerékbilincset rakunk fel Budapesten és mellérakunk két feljelentést, vagy közigbírságot, bocsánat, közigbírságot, az nálam kimeríti a nem kurva sokat dolgozunk című műszakot

- fogalmazott Handl.

A hangfelvételen elhangzottakat támasztja alá, hogy Budapest költségvetési tervezete szerint idén több pénzre számít a bírságokból a főváros balliberális vezetése. A javaslat a kerékbilincselések ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet.

Egyetért az autósok megsarcolásával a Főpolgármesteri Hivatal

A Főpolgármesteri Hivatal támogatja a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság új vezetésének törekvéseit, azt, hogy a szervezet minden törvényes eszközzel éljen a közterületi rend megteremtéséért - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

 A Főpolgármesteri Hivatal azt is közölte: a HírTV-ben megjelent hangfelvétel miatt" belső vizsgálat indul a cégnél.

Alig egy hét maradt a kgfb-díjak befizetésére

Négyszáz ingyenes belvárosi parkolóhely szűnik meg Szegeden

HírTV