2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Belföld

Tízmilliárdos kórházfelújítás Mosdóson

Tízmilliárd forintból újul meg a Kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház mosdósi telephelye. A beruházás 3 ütemben valósul meg, a pénz teljes egészében rendelkezésre áll.

  • Tízmilliárdos kórházfelújítás Mosdóson

A három ütemben megvalósuló fejlesztési program magában foglalja a telephelyen álló 71 ingatlanból 31 használaton kívüli épületnek a lebontását. Ezt követően újítják fel és bővítik a jelenleg 66 férőhelyes idősotthont, a kastélyt pedig mini hotellé alakítják át a betegek hozzátartozóinak elhelyezésére.

A komplexum hazánkban egyedülálló egészségügyi szolgáltatást fog nyújtani.

A beruházás előkészítése már elkezdődött. A tervezésre és a közbeszerzésre a pénz már megérkezett a kórház számlájára. 

Ez nem kevesebb és nem több, mintegy 10 milliárd forintos fejlesztési program.

A projekt 50 új munkahelyet teremt.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott, hogy fejlesztésekre van szükség a gazdaság tavaly elszenvedett kárainak mérsékléséhez. Hangsúlyozta, Magyarországon az Unió átlagát meghaladó gazdasági növekedés volt 2020-ban. Ebből az is következik, hogy ez az év a fejlesztések éve lehet.

Hiszen az Európai Unió helyreállítási alapja, a közösség hétéves költségvetése és hazánk 2021-es költségvetési törvénye forrásként rendelkezésre áll – tette hozzá a miniszter

Gulyás Gergely arról is beszélt, a beruházásra a pénz teljes egészében rendelkezésre áll, így az egyes ütemek akár egyszerre is megvalósulhatnak. Ha az így lesz, a komplexum 2025-re elkészülhet.

Hírtv

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!